FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Knappe Bossche zege aan de Krommedijk

Knappe Bossche zege aan de Krommedijk

3 november 2017 om 23:15

FC Den Bosch heeft zich weer in de top van de Jupiler League gemeld dankzij een 0-3 zege in Dordrecht. Op basis van het wedstrijdbeeld was op die zege ook weinig af te dingen.

In de eerste helft gebeurde er relatief weinig, maar was het wel FC Den Bosch dat dominant was. Een Dordts schot voorlangs en een redding van de doelman van de Schapenkoppen op een schot van Sven Blummel waren de enige twee kansen in het eerste halfuur. Op slag van rust was het FC Den Bosch dat de voorsprong nam: na een combinatie was het Oussama Bouyaghlafen die met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal de score opende.

Na rust lag het tempo hoger en werden de ruimtes groter. FC Den Bosch bleef echter domineren, maar desondanks vielen er weinig grote kansen te noteren. Naarmate de tijd verstreek, ging Dordrecht steeds meer aandringen en dat leidde tot twee grote kansen voor de thuisploeg. Beide ballen werden echter naast het doel van Kees Heemskerk geschoten. Uit een counter besliste Sven Blummel vlak voor tijd het duel; na een mooie combinatie draaide hij knap weg en schoot hij van dichtbij staalhard de 0-2 binnen. Even later leek Blummel dicht bij zijn tweede treffer, maar ditmaal werd zijn schot geblokt. De 0-3 kwam er echter toch nog in blessuretijd: Muhammed Mert schoot laag raak na een pass van Jort van der Sande.

Door de overwinning stijgt FC Den Bosch naar de zesde positie op de ranglijst. Volgende week wordt er niet gespeeld vanwege interlands; de week daarop treft FC Den Bosch in eigen huis FC Volendam.

Bron: FCDBFans.nl