FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch bindt ook Volendam aan zegekar

FC Den Bosch bindt ook Volendam aan zegekar

17 november 2017 om 22:20

FC Den Bosch heeft uitstekende zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De ploeg van WIl Boessen boekte een verdiende 3-1 overwinning op de WIjdbroeken en blijft daarmee in de top van de Jupiler League.

Nadat Sam Kersten de eerste Volendamse kans onschadelijk had gemaakt, had Sven Blummel al na vijf minuten de score kunnen openen. Oog in oog met de doelman van Volendam wist Blummel echter het doel niet te vinden. Toch kwam FC Den Bosch redelijk snel op een verdiende 1-0 voorsprong. Muhammed Mert ontregelde de Volendamse defensie met een mooie dribbel, waarna Niek Vossebelt van dichtbij kon binnentikken. Bijna was het meteen 2-0, maar de doelman van Volendam ranselde knap een inzet van een eigen verdediger uit zijn doel.

Enigszins uit het niets kwam Volendam na 22 minuten op gelijke hoogte. Een steekpass door het hart van de Bossche defensie werd door Stroo knap afgerond. Den Bosch bleef wel de bovenliggende partij, maar veel ballen vielen net niet goed. Zo kopte Sam Kersten net naast uit een corner en Muhammed Mert schampte een voorzet net niet optimaal. Derhalve gingen beide teams aan de thee met 1-1. Meteen na rust kon FC Den Bosch wel juichen: Jort van der Sande scoorde uit een vrije trap met een achterwaartse kopbal.

FC Den Bosch wilde doordrukken en kreeg daar ook een aantal mogelijkheden voor. Tot twee keer toe zat echter een Volendams been in de weg en Van der Sande kwam een schoenmaat te kort om de 3-1 te maken. Die derde treffer kwam er alsnog: Sven Blummel stond aan het einde van een prachtige combinatie, bijna een zaalvoetbaltreffer. Na de 3-1 ging Volendam va banque spelen en kreeg FC Den Bosch het nog aardig lastig met de opmerkelijke hekkensluiter. Een aantal hachelijke momenten voor het Bossche doel liepen gelukkig goed af, waardoor de drie punten in De Vliert bleven.

Bron: FCDBFans.nl