FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Sven Blummel laat zich gelden bij FC Den Bosch

Sven Blummel laat zich gelden bij FC Den Bosch

19 november 2017 om 16:04

Met zijn zesde doelpunt in deze competitie was Sven Blummel andermaal belangrijk voor FC Den Bosch. De tienspeler zag zijn team vrijdag met 3-1 winnen van FC Volendam.

Bij Jong PSV kreeg hij niet de kans zich te tonen op zijn eigen positie. Bij FC Den Bosch krijgt de 21-jarige Blummel het volledige vertrouwen van de staf en trainer. ,,Hier krijg ik de kans. Bij PSV mocht ik het op de linksbackpositie proberen, maar ik ben meer een tien. Vanaf rechts kom ik graag naar binnen en dat gaat tot dusver goed. Ik sta vaak op de juiste plek, scoor goals en geef assists. Bovendien speel ik in een team dat lekker draait”, zegt Blummel in gesprek met TjerkstraMedia CW.

Met de driepunter tegen FC Volendam klimt de ploeg van trainer Wil Boessen naar plek vijf in de Jupiler League. Blummel: ,,Als we zo door blijven gaan, is er misschien meer mogelijk, maar plek vijf is ook een mooie positie. De kracht van dit team ligt in het harde werken met zijn allen. We zijn echt een team, een collectief en vanuit de compactheid hebben we aardige jongens voorin die snel zijn.”

FC Den Bosch herbergt een elftal bestaande uit jonge en oude spelers. ,,Dat klopt. Een ideale mix denk ik. We staan goed. Er worden voorin veel kansen gecreëerd, achterin staat het als een huis en op middenveld spelen veel voetballende jongens.

De winstpartij tegen FC Volendam kan omschreven worden als degelijk. ,,We hadden in de eerste helft de overhand. In de tweede helft ook wel, maar minder. Zij creëren na de 3-1 nog wel een aantal mogelijkheden, maar bij die stand was het wel zo’n beetje klaar.”

Blummel hoopt dat hij in de toekomst nog een stap omhoog kan maken. De middenvelder ligt tot 2019 plus optiejaar vast bij de Blue White Army. ,,Ooit spelen in de eredivisie zou fantastisch zijn. Daar ligt het tempo een stuk hoger en is het een stuk fysieker, dus flink aanpoten, maar voorlopig focus ik mij op FC Den Bosch.”

Bron: Tjerkstra Media Clubwatcher / Foto: 1963-Pictures