FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch haalt punt in het hoge noorden

25 november 2017 om 00:57

FC Den Bosch heeft een 2-2 gelijkspel behaald bij SC Cambuur. Na een stormachtige openingsfase, waarin FC Den Bosch op achterstand kwam, wist FC Den Bosch toch nog een punt over te houden.

Een ongewijzigd FC Den Bosch werd door Cambuur in de openingsfase weggeblazen. Al na drie minuten kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid, maar het schot vanaf de rand van het strafschopgebied vloog over. Enkele minuten later was het wel raak. De Bossche buitenspelval klapte niet goed dicht, SC Cambuur speelde met twee spelers tegenover Kees Heemskerk het buitenkansje goed uit: 1-0. Diezelfde Heemskerk kon even later - in twee instanties - wel redden op een listig schot vanuit de tweede lijn. Na een schot voorlangs in de tiende minuut zwakte de Friese storm wat af, maar het duurde even voor FC Den Bosch was bekomen.

Toch pakte de ploeg van Wil Boessen het goed op en langzaam maar zeker werd Cambuur teruggedrongen op eigen helft. Toch was het de thuisploeg die twee goede kansen kreeg: een sliding van een Bossche verdediger voorkwam de 2-0, en even later werd van dichtbij naast geschoten door de Friezen. Op het halfuur was de eerste Bossche doelpoging een feit, maar het afstandsschot van Muhammed Mert werd gepakt door de doelman. Den Bosch werd echter sterker en nadat Jort van der Sande met een schot de keeper had getest, was het Muhammed Mert die vlak voor rust de 1-1 aantekende. Hij speelde zichzelf na een dribbel knap vrij op de zestien en schoot vervolgens hard raak.

Ook na rust was het FC Den Bosch in balbezit op de helft van Cambuur Leeuwarden. Sven Blummel kreeg al snel een kans, maar vanuit een lastige hoek schoot hij voorlangs. Een afstandsschot van Niek Vossebelt werd even later gekraakt. Uit het niets kwam toch de thuisploeg weer op voorsprong. Een vrije trap, bijna vanaf de zijlijn, werd door Cambuur verlengd in het Bossche doel. FC Den Bosch was even van slag, maar na enkele minuten was het veldoverwicht weer terug. Tien minuten voor tijd viel de verdiende 2-2. Na mooie acties van invaller Dennis Kaars en Muhammed Mert belandde de bal uiteindelijk via Robbert Schilder in het doel van Cambuur.

In de slotfase was FC Den Bosch nog twee keer dicht bij de 2-3. Jort van der Sande vond met een volley eerst de doelman en kopte even later (in buitenspelpositie) over. Uiteindelijk moesten beide ploegen daarom genoegen nemen met de 2-2, een uitslag die gezien het spelbeeld wel terecht was.

Bron: FCDBFans.nl