FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch krijgt te weinig met punt

Den Bosch krijgt te weinig met punt

27 november 2017 om 22:16

FC Den Bosch en De Graafschap hebben vanavond de punten gedeeld in Stadion de Vliert. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Daarmee mogen vooral de bezoekers zich gelukkig prijzen.

In de openingsfase was het eerste gevaar voor FC Den Bosch. Dennis Kaars, gelegenheidslinksbuiten, testte met een afstandsschot doelman Bednarek van De Graafschap. Daarna golfde het spel op en neer, maar was het FC Den Bosch dat het duel onder controle leek te hebben. Na iets meer dan 20 minuten kreeg Sven Blummel de uitgelezen mogelijkheid op 1-0, maar hij schoot van dichtbij over. Ook een kopbal van Bart Biemans (redding keeper), een poging van der Sande (naast) en een schot van Blummel (in het zijnet) troffen geen doel. Derhalve gingen beide teams aan de thee met 0-0.

Na rust was De Graafschap wat vaker te vinden op de helft van FC Den Bosch. Kees Heemskerk moest al snel handelend optreden op een afstandsschot. De wedstrijd werd daarna erg open, maar echt veel grote kansen ontstonden er lange tijd niet. De Graafschap ontsnapte wel aan een rode kaart, na een spijkerharde overtreding van achteren. Een kwartier voor tijd was daar toch de 1-0: in een scrimmage schoot Sven Blummel raak. Lang kon de ploeg van Wil Boessen echter niet genieten van de voorsprong. Met een frommelgoal maakte Sjoerd Ars er 1-1 van. FC Den Bosch ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg in de slotfase nog twee grote kansen op 2-1. Sven Blummel schoot van dichtbij naast en Luuk Brouwers krulde de bal centimeters naast. Daarmee eindigde het duel in 1-1.

Bron: FCDBFans.nl