FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch bindt Go Ahead aan zegekar

FC Den Bosch bindt Go Ahead aan zegekar

1 december 2017 om 22:15

FC Den Bosch heeft zich weer in de top vijf van de Jupiler League genesteld. De ploeg van Wil Boessen won in eigen huis simpel van Go Ahead Eagles. De 3-0 eindstand was met rust al bereikt.

Vanaf de eerste minuut was het FC Den Bosch dat domineerde. De eerste kansjes via Jort van der Sande en Mohammed Mert werden nog niet benut, maar toch kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Mohammed Mert zag de doelman van Go Ahead iets te ver voor het doel staan, schoot van 30 meter op de lat, maar Jort van der Sande was goed meegelopen en kopte op knappe wijze de 1-0 binnen. Sven Blummel miste daarna een goede kans op 2-0, maar Van der Sande bracht die even later alsnog op het scorebord. Na een mooie aanval werkte hij knap af. Niek Vossebelt maakte er vervolgens na 35 minuten met een vallende kopbal 3-0 van.

Na de rust leek Go Ahead voornamelijk gefocust op het niet tegen krijgen van nog meer goals, waardoor FC Den Bosch een gewonnen wedstrijd speelde. Er kwamen nog een paar kansjes op de vierde treffer; Luuk Brouwers en Oussama Bouyaghlafen waren dichtbij. Den Bosch bleef soepel combineren, maar kwam tot minder kansen dan tijdens de eerste helft. Muhammed Mert was nog het dichtste bij de 4-0, maar zijn van richting veranderde schot werd knap gered door de keeper van Go Ahead. Nadat ook de arbitrage zich nog even had laten gelden - Bouyaghlafen werd een zuivere strafschop onthouden - kon het Bossche feest beginnen.

Bron: FCDBFans.nl