FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Hete avond eindigt zonder punten

Hete avond eindigt zonder punten

16 december 2017 om 00:02

FC Den Bosch weet weer wat verliezen is. In eigen huis verloor de ploeg van Wil Boessen met 2-4 van Fortuna Sittard. De bezoekers trokken de zege over de streep door te zuigen, te irriteren en veel tijd te rekken.

In de eerste helft speelde Fortuna bijzonder uitgekookt. De bezoekers gunden FC Den Bosch de bal en waren dodelijk in de omschakeling. Uit een vrije trap vanaf de zijkant en een steekpass door het centrum kwamen de Limburgers op een 0-2 voorsprong binnen tien minuten. Fortuna trok zich vervolgens massaal terug, maar FC Den Bosch wist zich geen raad met het optische veldoverwicht. Echte kansen werden nauwelijks gecreëerd en Den Bosch was aangewezen op schoten uit de tweede lijn. Op slag van rust kregen de gasten zelfs een dot van een kans op 0-3, maar een van richting veranderd schot hobbelde net naast.

Na rust gebeurde er van alles in de Vliert wat weinig met voetbal te maken had, door toedoen van de bezoekers. Fortuna wilde de wedstrijd over de streep trekken door tijd te rekken en het tempo volledig uit de wedstrijd te halen. Er werden ontelbare blessures geveinsd en het duurde vaak minuten voor vrije trappen werden genomen. De enige ploeg die wilde voetballen, was FC Den Bosch en de thuisploeg leek daar voor beloond te worden. Niek Vossebelt scoorde in de scrimmage de 1-2 en dat was het teken voor FC Den Bosch om aan te zetten. De 2-2 hing op dat moment in de lucht, maar een enorme fout van Kees Heemskerk leidde de 1-3 van Fortuna in. Hij speelde de bal in de voeten van een Fortunees, die de aanval goed uitspeelde en via een van zijn ploeggenoten de 1-3 op de borden bracht.

FC Den Bosch bleef knokken en de ingevallen Jonas Heymans raakte via de keeper de paal. Vijf minuten voor tijd werd het nog 2-3 na een fantastische aanval van FC Den Bosch, knap afgerond door Dennis Kaars. Op basis van de inzet en de wil om te voetballen had FC Den Bosch absoluut een punt verdiend, maar er werden door de arbiter slechts zes minuten toegevoegde tijd toegekend, waar zestien minuten toepasselijker was geweest. Er volgden nog een aantal hachelijke situaties voor het Fortuna-doel, maar de verdiende gelijkmaker wilde niet vallen. Kees Heemskerk ging bij een van de corners mee naar voren, waardoor Fortuna in de absolute slotfase nog de 2-4 kon scoren.

Naast het zuigende en irritante gedrag van de stervende zwanen op het veld, gebeurde ook buiten het veld van alles. Al tijdens de tweede helft liepen spelers van Fortuna met opgestoken middelvingers en uitgestoken tongen warm voor de eretribune. Na de 2-4 vierde de bank van Fortuna de 2-4 voor vak G zo uitbundig, dat bij enkele mensen op vak G de stoppen doorsloegen. Eén supporter wist het veld te betreden, maar die was daar gelukkig ook weer zo weg. Ook op de fieldseats hadden supporters van Fortuna Sittard plaatsgenomen. Het was al met al een heet avondje in De Vliert, waarin FC Den Bosch minimaal één punt te weinig kreeg.

Bron: FCDBFans.nl