FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
M-Siders gedwongen naar Zuid

M-Siders gedwongen naar Zuid

22 december 2017 om 13:10

Supporters van FC Den Bosch die vorig jaar een seizoenskaart op de M-Side hadden, moeten vanaf heden plaatsnemen op de Zuidtribune. Alle seizoenskaarten op de eretribune worden ingetrokken.

Dat besluit heeft FC Den Bosch - dat overigens zelf nog niets gecommuniceerd heeft - genomen. Gisteren lekte een en ander al uit via RFU Den Bosch op Facebook en vanochtend is het bericht bevestigd in het Brabants Dagblad. De seizoenskaarten van de eretribune worden ingetrokken en de voormalige M-Siders zullen een nieuwe kaart ontvangen voor de Zuidtribune.

Van de plusminus 800 seizoenskaarten die in totaal verkocht waren, zijn er zo'n 600 die oorspronkelijk op de M-Side verkocht zijn. Na de sluiting van deze tribune afgelopen zomer heeft veruit het grootste gedeelte gekozen voor plaatsen op vak G en op vak A/B. Die moeten nu dus allemaal verhuizen naar een plek achter het doel. Directeur Paul van der Kraan reageert tegenover het Brabants Dagblad: "Op de Zuid-tribune is ruimte voor tweeduizend mensen. Dat is meer dan genoeg in combinatie met de mensen die daar al zitten.''

Volgens het BD zijn donderdagochtend twee supportersgroepen (vermoedelijk Den Bosch FC en de Supportersclub) geinformeerd over de maatregel. "Ze balen er enorm van, maar de tijd van pappen en nathouden is voorbij'', aldus Van der Van der Kraan. "Het gaat om een stuk of vijfentwintig raddraaiers. Maar de maatregel heeft ook een positieve kant. Want tijdens wedstrijden is het weleens stil op de Zuid-tribune. Met de nieuwe plaatsindeling komt er in dat deel meer sfeer."

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad