FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch met puntje naar de Kerst

Den Bosch met puntje naar de Kerst

22 december 2017 om 23:50

FC Den Bosch heeft 2017 afgesloten met een 2-2 remise in Emmen. Op basis van het spelbeeld viel daar wel mee te leven, maar de arbitrage speelde in het levendige duel een cruciale rol.

FC Den Bosch was behoorlijk gehavend aangetreden in Emmen. Kees Heemskerk was op het laatste moment geblesseerd afgehaakt, Nick Leijten keepte. Jens van Son nam centraal achterin de plek van de zieke Sam Kersten over en Jonas Heymans moest de geblesseerde Jordy van der Winden vervangen. Toch speelde FC Den Bosch aanzienlijk beter dan afgelopen maandag in Amsterdam. Zeker in de eerste helft kon het duel echter wel alle kanten op. Oussama Bouyaghlafen miste alleen voor doelman Telgenkamp, aan de andere kant miste Emmen voor een leeg doel.

Het was FC Den Bosch dat vervolgens de leiding nam. Muhammed Mert profiteerde van een miscommunicatie bij Emmen achterin en een weifelende keeper, waarna hij de bal zo binnen kon lopen. Lang kon FC Den Bosch niet van deze voorsprong genieten, want na een fout achterin kon Cas Peters simpel de 1-1 binnen schieten. Vervolgens kregen beide teams in de mist kansen op een tweede treffer, maar die vielen niet.

Na rust was het duel plots een stuk minder kansrijk. FC Den Bosch kende een sterke fase en kwam op een 1-2 voorsprong na een overduidelijke strafschop. Captain Niek Vossebelt schoot vanaf de stip onberispelijk raak. Een fase leek de 1-3 in de lucht te hangen, maar enkele gevaarlijke momenten werden niet benut. Daarnaast werd FC Den Bosch ogenschijnlijk een glaszuivere penalty onthouden na een overtreding op Danny Verbeek.

Emmen begon steeds meer te drukken en FC Den Bosch moest noodgedwongen terug. Een kwartier voor tijd leverde dat de gelijkmaker op. Emmen kreeg een lachwekkend gegeven strafschop en ook die werd onhoudbaar ingeschoten. In de slotfase probeerde Emmen de winnende treffer nog te forceren, maar FC Den Bosch, dat ook noodgedwongen Brouwers en Verbeek had gewisseld, hield stand.

Bron: FCDBFans.nl