FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Communiqué club inzake tribunegate

Communiqué club inzake tribunegate

23 december 2017 om 00:02

Onderstaand de brief die wordt verstuurd naar alle seizoenkaarthouders die afgelopen zomer zijn verhuisd van de oosttribune naar de hoofdtribune. Deze brief is vrijdag richting hen op de post gegaan.

Dit nadat de officiële supportersorganen, Supportersclub FC Den Bosch en Den Bosch FC, op donderdagavond zijn ingelicht. De seizoenkaarthouders die momenteel al een seizoenkaart op de zuidtribune hebben ontvangen eveneens een brief. Ook deze brief is vrijdag op de post gegaan.

Beste seizoenkaarthouder,

Op vrijdag 15 december jl. stond in Stadion De Vliert de wedstrijd FC Den Bosch – Fortuna Sittard op het programma. Een feestelijke avond, met leuke activiteiten in en rond het stadion, werd helaas overschaduwd door nieuwe incidenten op supportersvlak. Er was een opstootje op de hoofdtribune, in de gracht zijn er reclameborden vernield en een ‘supporter’ is het veld opgegaan. Dit gedrag is absoluut onacceptabel en berokkent de club opnieuw veel schade, op maatschappelijk (imago), financieel (boete) en commercieel (sponsors) vlak.

Het is niet het eerste incident op de hoofdtribune dit seizoen. Bij eerdere duels zijn er ook opstootjes geweest tussen onze eigen supporters en gasten (bestuursleden, sponsors en familieleden van spelers) van de tegenpartij. De optelsom heeft ervoor gezorgd dat FC Den Bosch, na een uitgebreide evaluatie deze week, een drastisch besluit heeft genomen.

Verhuizing naar de zuidtribune
FC Den Bosch gaat alle supporters die afgelopen zomer van de oosttribune naar de hoofdtribune zijn verhuisd in de winterstop plaatsen op de zuidtribune. Supportersclub FC Den Bosch en Den Bosch FC zijn donderdagavond als eerste over deze beslissing geïnformeerd. We kunnen ons voorstellen dat de vele welwillende fans dit zullen ervaren als een ingrijpende maatregel. We betreuren het dat zij de dupe worden van dit besluit, maar staan achter onze beslissing en vragen ook nadrukkelijk om begrip. De club kan het zich niet langer permitteren dat zij als gevolg van supportersincidenten negatief in het nieuws komt, supporters en sponsors tegen zich in het harnas jaagt en hoge boetes ontvangt. Daarnaast is het mogelijk dat FC Den Bosch als gevolg van de recente incidenten een duel zonder thuispubliek moet spelen.

Nieuwe seizoenkaart
De administratie van FC Den Bosch is als gevolg van de kerstvakantie gesloten van zaterdag 23 december tot en met maandag 1 januari. Begin januari zal jouw huidige seizoenkaart op de hoofdtribune worden geblokkeerd. Aansluitend hierop ontvang je van ons in die periode, in elk geval voor de eerste thuiscompetitiewedstrijd na de winterstop (vrijdag 12 januari tegen Almere City FC), per post jouw nieuwe pas. We zullen de tribune-indeling handhaven zoals hij nu is. Je behoudt dan ook dezelfde ‘buren’ als op de hoofdtribune.

We hebben afgelopen zomer geprobeerd tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van seizoenkaarthouders van de oosttribune, door een vervangende plek op de lange zijde aan te bieden. Terugkijkend op de eerste seizoenhelft is deze verhuizing naar de hoofdtribune geen succes gebleken. Niet alleen qua incidenten, ook qua sfeer en verschil in wedstrijdbeleving op de tribune. Bij de verhuizing trachten we de ruim 550 supporters die op de hoofdtribune zijn geplaatst samen te voegen in twee vakken op de zuidtribune. We hopen hiermee de veiligheid in het stadion beter beheersbaar te maken, maar ook een impuls te geven aan de saamhorigheid en sfeer in De Vliert.

Stadionontwikkeling
Achter de schermen is er enkele maanden geleden vanuit verschillende vakgebieden een werkgroep geformeerd die de plannen ontwikkelt om tot een nieuwe oosttribune te komen. We verwachten in de loop van februari de eerste voortgangsresultaten te kunnen delen.

We zijn ons er terdege van bewust dat deze beslissing impact heeft, maar vragen ook om begrip voor dit besluit. Een reeks van incidenten in de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat de club onder een vergrootglas ligt. De toekomst van de club mag nimmer in het gedrang komen. We zijn juist met zijn allen op vele fronten de goede weg ingeslagen, niet in de laatste plaats op sportief vlak. Deze weg willen we graag tijdens de tweede seizoenhelft met jou vervolgen. We kijken er dan ook naar uit om jou in het nieuwe jaar weer te verwelkomen in Stadion De Vliert!

Rest ons nog je prettige feestdagen toe te wensen en een gelukkig, sportief en bovenal gezond 2018!

Met sportieve groet,
Met heel mijn hart!

Paul van der Kraan
Algemeen directeur

Bron: FC Den Bosch.nl