FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch per direct naar categorie 1

FC Den Bosch per direct naar categorie 1

8 januari 2018 om 22:19

FC Den Bosch heeft naar aanleiding van de meest recente periodieke meting van de licentiecommissie van de KNVB het bericht ontvangen dat de club is ingedeeld in categorie 1 van het financieel ranking systeem.

Dit heeft onder meer tot gevolg dat de club een plan van aanpak moet indienen. Tijdens de onlangs uitgevoerde meting behaalde FC Den Bosch onvoldoende punten om haar positie in categorie 2 te behouden. De sportief magere resultaten van de laatste drie seizoenen hebben voor een daling in sponsor- en ticketinginkomsten gezorgd en voor een verhoogde financiële druk op het lopende seizoen. Ook de meerdere directiewisselingen en de sluiting van de oosttribune, inclusief de bijbehorende verhuizingen van grote groepen supporters, hebben hun sporen nagelaten.

Algemeen Directeur Paul van der Kraan over de indeling in categorie 1: “Het nieuws is een domper voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. We werken er vanzelfsprekend met zijn allen keihard aan om de stap naar boven spoedig weer te kunnen zetten. Ondanks de broze liquiditeitspositie zien we ook nadrukkelijk positieve ontwikkelingen. De sportieve prestaties zijn boven verwachting. De club is in staat om een herkenbaar team met veel spelers uit de opleiding en regio te combineren met aantrekkelijk voetbal. Dit heeft een aanzuigende werking op vele fronten. Verder zijn we met partijen in gesprek over de doorontwikkeling van Stadion De Vliert."

"Ook zijn we er van overtuigd dat het terughalen van de jeugdopleiding onder de eigen vleugels zijn vruchten gaat afwerpen op sportief, maatschappelijk en commercieel vlak. Tijdens de opstap naar categorie 2 zat er nog dusdanig weinig vlees op de botten dat de club onvoldoende in staat is gebleken om de recente tegenslagen op te vangen. In het hier en nu hebben we dan ook te maken met een forse terugslag, maar de toekomst biedt absoluut perspectief.”

Bron: FC Den Bosch.nl