FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Van der Kraan: 'We kunnen niet anders'

Van der Kraan: 'We kunnen niet anders'

8 januari 2018 om 22:43

Paul van der Kraan baalt naar eigen zeggen 'net zo hard als de gedupeerde supporters' van de gedwongen verplaatsing van voormalige M-Siders naar de eretribune. 'Maar we kunnen niet anders.'

Verplaatsing.
De gedwongen verplaatsing van supporters leverde uiteraard een hoop vragen op. Paul van der Kraan hierover: "Ik baal hier net zo goed van als jullie. Maar we kunnen niet anders. De afgelopen maanden zijn er al incidentjes en incidenten geweest op de eretribune met voormalige supporters van M. Ik vind dat de vorige directie daar ook een fout heeft gemaakt. Die hadden kunnen voorzien dat het een keer fout zou gaan op de eretribune. Wij hebben daarover klachten gehad. Na de wedstrijd tegen Fortuna hebben we moeten besluiten tot deze maatregel. We kunnen ook geen uitzonderingen maken, omdat we dan juridisch zwak komen te staan."

Categorie 1
Voorts meldde Van der Kraan dat FC Den Bosch per direct is teruggezet naar categorie 1. Afgelopen seizoen had FC Den Bosch tonnen tekort, ook dit seizoen stevent de club af op een aanzienlijk tekort. Het begrootte tekort is twee ton, maar het tekort gaat nu al richting een half miljoen. De oorzaak is met name weggevallen sponsoren en het afkopen van contracten in het afgelopen seizoen. Van der Kraan was wel optimistisch over de procedure rondom het nieuwe stadion. "Die stap moeten we een keer zetten. Als alles meezit, dan kunnen we over twee jaar beginnen met bouwen."

Verhitte discussie
De discussie ontaarde vervolgens in een verhitte, waarin weinig lijn meer zat. Van der Kraan werd gepakt op zijn eigen woorden; het duel tegen NEC noemde hij als incident, maar op de eigen website werden supporters nog gecomplimenteerd met hun gedrag. "Maar straks spelen we een wedstrijd zonder publiek. En dat wil niemand." Op de vraag of supporters van de M-Side geweigerd worden als ze volgend jaar een seizoenskaart voor de eretribune willen kopen, wilde Van der Kraan geen concreet antwoord geven. "Wij zullen voorlopig heel goed moeten monitoren wie waar gaat zitten. Ik verwacht dat dat moeilijk wordt om te doen."

Een supporter die zijn seizoenkaart inlevert en morgen een voor de eretribune wil aanvragen, zal wel worden geweigerd. "En als ik twee ton meebreng?" Van der Kraan: "Dan ook!" Dat leidde tot hoongelach in de zaal. Van der Kraan ontkende overigens dat het camerasysteem niet zou functioneren. "Er zijn al mensen geïdentificeerd en er komen er daar nog dagelijks bij." Van der Kraan sprak ook niet de waarheid over het net voor de Zuidtribune, waarover een vraag was. "Dat net is geplaatst omdat er bekertjes gegooid werden." Maar die zijn destijds geplaatst als ballenvangers. "We willen graag op de zuidtribune een staantribune maken, maar de investering die daar mee gemoeid is, is een forse." Ten aanzien van het argument 'samenscholing' van de gemeente, beweerde Van der Kraan dat mensen 's avonds samen kwamen, buiten voetbalwedstrijden om. "Als jullie na vanavond naar de achterkant rijden, dan zien jullie hele stukken hekken die kapot zijn."

Sportief
Na een lange discussie mocht ook Wil Boessen aan het woord komen, die applaus ontving. Ook hij had nog een woordje over tribunegate. "Emotie binnen een club vind ik fantastisch. Uiteindelijk hebben we met z'n allen één verantwoordelijkheid om van deze club een grote club te maken. Ik vind het strontvervelend dat we afscheid moeten nemen van drie spelers omdat de financiën niet op orde zijn. Waar het uiteindelijk om gaat is het voetballen." Over het samenwerkingsverband met Juventus was Boessen vrij duidelijk. "Ik vind het prima dat er samenwerkingen zijn met Juventus en Feyenoord. Ik vind wel dat spelers absoluut toegevoegde waarde moeten hebben. Dat is nu niet het geval. Eén van de spelers heb ik zelf weggestuurd omdat hij het niveau omlaag trok op de training. Dat hij een doorlopend contract heeft, is niet mijn probleem. Een absolute positieve uitzondering is Mattias Andersson, die heeft heel veel talent. FC Den Bosch moet zich wel realiseren dat deze jongens heel veel opvang nodig hebben en dat wij daarin tekort schieten. Daar hebben wij niet de financiën voor. Dat is niet goed geregeld."

"We kunnen in de winterstop geen mensen halen. We hebben moeten saneren in onze selectie. We hebben nog vervangers, alleen dat zijn rechtspoten en geen linkspoten. Van een transfer van Kees Heemskerk naar Willem II is absoluut geen sprake. Na mijn kritiek is bij Heemskerk wel de knop omgegaan en keept hij beter, met dank aan John Vos. Complimenten aan hem, voor de ontwikkelingen. Van de drie keepers heeft Konrad Sikking in mijn ogen de grootste potentie." Ook ging Boessen in op de spitspositie. "Ik vond het een groot risico om Dennis Kaars te halen. Jort heeft mij, na zijn blessures, laten zien een meerwaarde te zijn voor het elftal." Boessen is an sich wel voorstander van deelname van de Jong-teams. "Volgend jaar wordt Jong Ajax kampioen. Maar ik ben niet blij dat clubs voor spek en bonen meedoen. Het is toch prachtig dat onze jongens van 17, 18, 19 tegen Lasse Schöne mogen spelen? Je moet dit soort wedstrijden spelen, om beter te worden. Je kunt je meten tegen spelers van het eerste van Ajax." Boessen sloot af met een mooie quote. "Je moet het lef hebben om af en toe de knuppel in het hoenderhok gooien als het goed gaat. Nu moeten we ook doorselecteren. Dit jaar gaan we voor de playoffs."

Bron: FCDBFans.nl