FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch onderuit tegen Almere City

Den Bosch onderuit tegen Almere City

13 januari 2018 om 12:25

FC Den Bosch is kalenderjaar 2018 in mineur begonnen. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen verloor in eigen huis met 1-3 van Almere City FC.

Waar de Bosschenaren via Sven Blummel nog wel op een 1-0 voorsprong kwamen en enkele prima mogelijkheden kregen op de 2-0, zorgde een van richting veranderd schot van afstand ervoor dat het duel volledig kantelde. Kort na rust deelden de bezoekers in vijf minuten tijd twee gevoelige tikken uit, waardoor drie kostbare punten mee naar Almere gingen, ondanks een man-meer-situatie in de slotfase.

FC Den Bosch begon met enkele wisselingen in de basisopstelling. Danny Verbeek verving Oussama Bouyaghlafen en Dennis Kaars bezette de spitspositie ten koste van Jort van der Sande. Niet voor het eerst dit seizoen kwam FC Den Bosch goed uit de startblokken. De eerste corner was weliswaar voor de bezoekers, maar even later kreeg Niek Vossebelt een aardige schotkans uit een corner van Danny Verbeek. Na zes minuten volgde voor de thuisploeg de gewenste vroege openingsgoal. Danny Verbeek bediende Sven Blummel die koel afrondde. Na een knappe actie van Dennis Kaars langs de zijlijn mocht Niek Vossebelt even later vanaf de rand van de zestien aanleggen. Zijn inzet was een prooi voor Almere-doelman Kramer. Even later kreeg FC Den Bosch opnieuw een grote kans. Waar de bal over de achterlijn leek, mocht Jens van Son door. Hij bediende Sven Blummel die één op één met doelman Kramer het onderspit moest delven.

Uit het niets stond het vervolgens 1-1. Aanvoerder Overtoom bewees opnieuw zijn waarde en zag zijn schot van richting veranderd worden en achter de aan de grond genagelde Kees Heemskerk in het doel belanden. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tijdens het restant van de eerste helft, zonder daarbij tot echt grote kansen te komen. 1-1 betekende dan ook de ruststand.

Na rust gaf FC Den Bosch het duel in vijf minuten volledig weg. In beide gevallen stond Silvester van der Water aan de basis. In eerste instantie (47e minuut) bediende hij met een bekeken bal Van der Heijden die achter de Bossche defensie bij de tweede paal kon binnenprikken. Nog geen anderhalve minuut later was het opnieuw Van der Water die gevaarlijk werd. Vanuit vrijwel dezelfde hoek probeerde hij het ditmaal rechtstreeks, Heemskerk kansloos latend. Een rommelige fase voor de thuisploeg volgde met veel balverlies, waardoor enkele gevaarlijke counters werden ingeleid. Danny Verbeek kreeg uit de draai nog wel een grote kans op de 2-3, evenals Dennis Kaars die de paal raakte. Aan de andere kant zorgde Vet voor gevaar met het hoofd. Zijn inzet belandde op het dak van het Bossche doel. Tom Overtoom schoot nog twee keer van afstand over en een gevaarlijke indraaiende vrije trap eindigde nog op de paal.

Gaston Salasiwa kreeg vijf minuten voor tijd een directe rode kaart voor natrappen richting Sven Blummel. Dit leidde nog tot een grote kans voor FC Den Bosch in de negentigste minuut. Bart Biemans speelde in de slotfase als extra aanvaller en volleerde van dichtbij op de onderkant van de lat. Gescoord werd er niet meer, de felicitaties zijn voor de bezoekers.

Bron: FC Den Bosch.nl