FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Schouten zet stewards aan de kant

Schouten zet stewards aan de kant

13 januari 2018 om 12:27

Voorzitter Jan-Hein Schouten heeft besloten dat vrijwel alle stewards per direct bedankt zijn voor bewezen diensten. "Ik ben de ellende helemaal beu. Niemand heeft het bij ons ooit gedaan. Waar waren de stewards toen die man bij ons op het veld liep?"

Gisteren berichtte FCDBFans.nl al dat FC Den Bosch in zee zou gaan met een beveiligingsbedrijf. Dat bleek gisteren in het duel met Almere City FC inderdaad het geval. De nieuwe beveiligers leidden gisteren al direct tot verhoogde spanningen voor, tijdens en na de wedstrijd. Gisterenavond bevestigde het Brabants Dagblad dat negentien van de 25 stewards per direct op non-actief zijn gezet.

De stewards zijn boos over het gedwongen vertrek. "We mogen niet met de pers praten", zegt één van de aan de kant gezette mannen tegenover het Brabants Dagblad. Hij doet het toch. ,,Mijn hart ligt bij FC Den Bosch. Ik lig er wakker van. Dat mag je gerust weten. We krijgen de schuld omdat collega's na Fortuna niet hard genoeg hebben ingrepen. Zo voelt het nu. Ik was er niet eens."

Voorzitter Schouten nodigt enkele stewards als doekje voor het bloeden uit om FC Den Bosch - Almere vanuit de skybox te bekijken. "Ik begrijp dat jullie je nu allemaal afgedankt voelen", probeert hij de stewards uit te leggen. "We gaan het herstellen, hoe weet ik nog niet, maar we blijven wel één FC Den Bosch familie."

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad