FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Puntje voor Den Bosch bij Jong AZ

Puntje voor Den Bosch bij Jong AZ

22 januari 2018 om 21:53

FC Den Bosch heeft maandagavond met het nodige zwoegen een punt in de wacht gesleept bij Jong AZ. De ploeg van Wil Boessen haalde grote delen van de wedstrijd niet haar niveau.

In het openingskwartier waren de beloften van AZ op alle fronten beter en was het te danken aan onzorgvuldig afwerken dat FC Den Bosch die fase overleefde. Daarna kwamen de Bosschenaren wat beter in het spel en kwam het ook wat vaker op de helft van Jong AZ. Dennis Kaars volleerde de eerste kans over. Juist op dat moment moest FC Den Bosch de tegentreffer slikken. Na een voorzet vanaf de rechterkant werd de bal op de lat gekopt, waarna de rebound van op de doellijn werd binnengelopen.

In het restant van de eerste helft was het AZ dat Den Bosch de wil oplegde. Den Bosch kwam echter een stuk beter uit de kleedkamer. Sven Blummel kreeg al snel een dot van een kans op de gelijkmaker, maar schoot op de doelman. Na een minuut of tien zwakte het echter weer af en was Jong AZ aan de andere kant dicht bij de 2-0. Uit het niets maakte Sven Blummel na een lang uitgesponnen aanval de gelijkmaker. Even leek FC Den Bosch door te kunnen drukken, maar de beste kans op de winnende treffer was nog voor Jong AZ. De bal werd echter vlak voor tijd naast geschoten.

Bron: FCDBFans.nl