FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch schiet zichzelf in de voet

Den Bosch schiet zichzelf in de voet

26 januari 2018 om 21:55

FC Den Bosch is nog niet uit de sportieve dip. Al voor de zesde maal op rij wist de ploeg van Wil Boessen geen overwinning te pakken. Van nieuwe koploper NEC werd met 1-0 verloren.

FC Den Bosch begon in Nijmegen met Danny Verbeek op '10' en Oussama Bouyaghlafen op de linksbuitenpositie. Muhammed Mert nam plaats op de bank. In de openingsfase was het de thuisploeg die het sterkste opende. Echt heel veel gevaarlijke kansen leverde dat echter niet op; behoudens enkele vrije trappen kwamen de Nijmegenaren voetballend ook tot niets. Na een halfuur was de Nijmeegse storm voorbij en nam FC Den Bosch het initiatief. Dennis Kaars had de 0-1 moeten maken; hij schoot echter van dichtbij over het lege doel van NEC.

FC Den Bosch leek probleemloos de thee te halen met 0-0, maar net als drie jaar geleden viel de tegentreffer in de blessuretijd van de eerste helft. Jordy van der Winden beging een domme overtreding, waarna de strafschop via Kees Heemskerk binnen viel. Na rust was NEC veruit de bovenliggende ploeg. De thuisploeg hielp echter een resem kansen om zeep, waardoor FC Den Bosch in leven bleef. Heemskerk hield FC Den Bosch in leven. De Bosschenaren waren echter niet bij machte om in de slotfase nog heel veel gevaar te scheppen; alleen Muhammed Mert schoot nog in de handen van de doelman. Zo moest FC Den Bosch wederom zonder punten naar huis.

Bron: FCDBFans.nl