FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Met Evren Korkmaz vertrekt al derde verdediger

Met Evren Korkmaz vertrekt al derde verdediger

31 januari 2018 om 19:44

Nadat Jonas Heymans vertrok naar Eendracht Aalst en ook Ben Santermans terugkeerde naar België (Lommel SK), heeft FC Den Bosch deze winter opnieuw afscheid genomen van een verdediger. Het verblijf van Evren Korkmaz blijft beperkt tot een halfjaar.

Korkmaz werd afgelopen juli gehuurd van VVV-Venlo, om in de eerste divisie ervaring op te doen, maar slaagde daar niet in. Wegens een blessure was er een valse start en eenmaal fit speelde de 20-jarige verdediger - die zowel centraal als aan de rechterkant inzetbaar is - zijn wedstrijden veelal bij Jong FC Den Bosch in de hoofdklasse. De bijdrage aan het eerste elftal bleef beperkt tot twee invalbeurten in competitieduels en een bekerwedstrijd. Korkmaz keert per direct terug naar VVV-Venlo.

De selectie van trainer Wil Boessen dunt wegens de financiële problemen verder uit. Met Jeremy Fernandes, Bart Biemans, Sam Kersten, Jordy van der Winden en Mattias Andersson blijven er slechts vijf spelers voor de achterhoede over. Mats Deijl doet het de laatste maanden prima als rechtsback, maar is van origine middenvelder. Ook Luuk Brouwers maakte minuten op de rechtervleugel, maar hij komt het beste tot zijn recht op het middenveld.

Naast de drie verdedigers is ook Edoardo Ceria met stille trom vertrokken. Zijn tweede verblijf in de Brabantse hoofdstad werd niet het succes dat beide partijen ervan verwachtten. Ceria is per direct vertrokken naar Agnonese, een club uit de Italiaanse Serie D.