FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch houdt subtop in vizier

2 februari 2018 om 22:23

FC Den Bosch behoudt de aansluiting met de subtop in de Jupiler League. In eigen huis werd vanavond het verrassend presterende Telstar met 3-2 verslagen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er volop carnavalsmuziek gespeeld, maar het was Telstar dat in de 11e minuut de leiding nam. Een makkelijk gegeven strafschop werd door Melvin Platje in de hoek geschoten. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk: uit een hoekschop kopte Niek Vossebelt de bal in de verre hoek. Daarna golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten. FC Den Bosch miste een opgelegde kans via Blummel, Telstar deed weinig met een vrije kopkans. Nadat Danny Verbeek het veld had verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure, miste Blummel wederom een grote kans, maar een minuut later was het alsnog raak. Jordy van der Winden rondde een een-twee met Zija Azizov doeltreffend af.

Direct na rust was het Telstar dat de stand gelijk trok. In de kluts schoot Schouten raak. Het duel was daarna even in evenwicht, totdat Van Iperen van Telstar na een harde charge zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. De vrije trap werd door Niek Vossebelt doorgekopt richting Dennis Kaars, die de 3-2 tegen de touwen volleerde. Met een man minder probeerde Telstar FC Den Bosch wel onder druk te zetten, maar er kwamen kansen voor de Bosschenaren. Een schot van Blummel werd echter geblokt en Dennis Kaars raakte de lat. Behoudens een schot uit de tweede lijn werden de bezoekers verder niet meer gevaarlijk.

Bron: FCDBFans.nl