FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch hoopt stadion in 2020 op te knappen

Den Bosch hoopt stadion in 2020 op te knappen

8 februari 2018 om 14:37

FC Den Bosch hoopt in 2020 te kunnen beginnen met het ‘afbouwen’ van stadion De Vliert, zo stelt directeur Paul van der Kraan. Het onlangs opgerichte comité 'Red Volkstheater aan de Vliert' heeft echter hele andere plannen.

Volgens het Brabants Dagblad heeft Van der Kraan inmiddels aan de gemeente een plan gepresenteerd voor de nieuwbouw van de gesloten M-Side. "Het is onze kijk op hoe het verder moet", zegt hij in de krant. "Over geld wordt nog niet gesproken. Maar ik hoop dat begin 2020 de schop in de grond kan. Voor 1 maart hoop ik een reactie van de gemeente te krijgen."

Volgens Frans van Gaal, mede-oprichter van 'Red Volkstheater aan de Vliert', is de sluiting 'onmiskenbaar een katalysator voor de ernstige situatie waarin de club nu verkeert'. Het comité dringt aan op een oplossing op kortere termijn. Zij wil de M-Side, of tenminste een deel ervan, zo spoedig mogelijk heropenen. "Als lege tribune is het geen gezicht en verloedert ze in rap tempo. Daklozen hebben de tribune al ontdekt." De trouwe supporters werden eerst noodgedwongen verplaatst naar de eretribune en zijn in de winterstop - na een incident bij de laatste thuiswedstrijd van 2017 - naar de Zuidtribune gedirigeerd.