FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch boekt ruime zege

9 februari 2018 om 22:29

FC Den Bosch heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan. Directe concurrent FC Eindhoven werd in eigen huis met maar liefst 4-0 geklopt, na een uitstekende tweede helft.

De openingsfase was wat atypisch voor een wedstrijd in de Jupiler League. Het tempo lag aan de lage kant en beide ploegen hielden de linies compact. Aan beide kanten ontstonden wel wat gevaarlijke momenten. FC Den Bosch was tweemaal gevaarlijk uit een hoekschop, Eindhoven stichtte gevaar via de flanken. Na 34 minuten was het Jordy van der WInden die FC Den Bosch op voorsprong bracht met een goal die leek op zijn treffer vorige week tegen Telstar. Direct erna kreeg de topscorer van de competitie, Mart Lieder, een grote kans voor Eindhoven. Hij schoot echter in het zijnet.Op slag van rust moest de doelman van Eindhoven nog tweemaal met de voet redden op Bossche schoten.

Na de rust ging het tempo langzaam de hoogte in en werden de ruimtes groter. Den Bosch trok het spel naar zich toe. Dennis Kaars' omhaal werd nog geblokt, maar Niek Vossebelt volleerde onhoudbaar de 2-0 tegen de touwen. Enkele minuten later volgde een nog mooiere treffer: Sven Blummel kwam naar binnen en krulde de bal in de verste kruising. Gelegenheidsrechtsback Luuk Brouwers was dicht bij de vierde treffer uit een hoekschop, die even later toch viel. Niek Vossebelt kopte raak uit een vrije trap. Daarna kreeg FC Den Bosch nog wat kleine kansjes op de 5-0. Namens Eindhoven was de ingevallen Van de Velde dichtbij een eretreffer in de slotminuten, maar hij schoot op de lat.

Bron: FCDBFans.nl