FCDBFans

Met heel mijn hart
Onnodige nederlaag FC Den Bosch bij PSV

19 februari 2018 om 22:36

FC Den Bosch heeft maandagavond een onnodige nederlaag geleden in Eindhoven. Op bezoek bij PSV werd met 2-1 verloren, waar minstens een punt verdiend was geweest.

FC Den Bosch kampte met de nodige blessuregevallen en moest noodgedwongen met Luuk Brouwers als rechtsback spelen. Voorin maakte trainer Wil Boessen de opvallende keuze om met Giorgio Siani te starten en Jort van der Sande op de bank plaats te laten nemen. Zija Azizov was buitenspeler. FC Den Bosch begon slecht aan het duel in het Jan Louwers Stadion. Al na 47 seconden moest Kees Heemskerk een bal uit de kruising ranselen. Het bleek uitstel van executie, want in de 8e minuut beging Luuk Brouwers een domme overtreding in het strafschopgebied. De strafschop werd benut, 1-0.

Even leek FC Den Bosch een hele zware avond tegemoet te gaan, maar na een kwartier zwakte de storm van PSV wat af en kwam FC Den Bosch ineens op gelijke hoogte. Muhammed Mert was het eindstation van een Bossche aanval. Die goal deed de wedstrijd kantelen en FC Den Bosch kreeg meer grip op het duel. Jort van der Sande was inmiddels in het veld gekomen voor Giorgio Siani, die met een blessure uitviel. Grote kansen kwamen er niet meer tot de rust; wel een paar halve voor FC Den Bosch, maar daaruit viel geen treffer.

PSV was in de eerste minuten na de rust weer de bovenliggende partij en dat leverde een paar gevaarlijke situaties op, maar gedurende de tweede helft was het FC Den Bosch dat bepaalde. Een voorzet van Jordy van der Winden werd door iedereen gemist en Sven Blummel kreeg de bal uit een lastige hoek niet voorbij Eloy Room. Juist op het moment dat de 1-2 in de lucht leek te hangen, viel de goal aan de andere kant. Sam Lammers speelde zichzelf op de zestien vrij en schoot de bal met links in de verre kruising.

FC Den Bosch bleef strijden voor elke meter, maar miste het geluk en het gogme om de gelijkmaker te forceren. Er kwamen nog wel wat halve kansen voor Jort van der Sande en de ingevallen Mattias Andersson, maar de verdiende gelijkmaker viel niet.

Bron: FCDBFans.nl