FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch en RKC in evenwicht

FC Den Bosch en RKC in evenwicht

24 februari 2018 om 11:00

FC Den Bosch heeft vanavond in eigen huis geen derde thuiszege op rij weten te boeken. In een koude Vliert deelden FC Den Bosch en RKC Waalwijk de punten (0-0). Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en creëerden daarbij weinig grote kansen.

Tot in de absolute slotfase toen Jort van der Sande overkopte, Bart Biemans van dichtbij overschoot en Roland Bergkamp namens RKC Waalwijk nipt naast prikte. FC Den Bosch zag Jordy van der Winden met rood vertrekken na doorlopen op doelman Vaessen. RKC Waalwijk kreeg vervolgens twee rode kaarten. Serginho Greene kreeg twee keer geel en Hans Mulder vlak voor tijd direct rood na een opstootje.

FC Den Bosch zag Don Bolsius, Dennis Kaars, Mats Deijl en Oussama Bouyaghlafen weer aansluiten bij de selectie. Zij begonnen allen op de bank. Mattias Andersson bezette vanavond de rechtsbackpositie, Jort van der Sande mocht het als diepste spits proberen. Verder een ongewijzigd FC Den Bosch. De Bossche ploeg opende in de eerste minuut met een schot via Sven Blummel. Tien minuten later probeerde aanvoerder Niek Vossebelt het rand zestien. Zijn schot zeilde langs de kruising. RKC Waalwijk probeerde het geregeld van afstand, zonder het daarbij doelman Kees Heemskerk echt lastig te maken. Mulder zag zijn poging gestopt worden via het lichaam van Biemans. Aan de andere kant had Van der Winden een mooie sleepbeweging in huis, waarna hij met links op de vuisten van Vaessen schoot. De grootste kans aan Bossche zijde kwam van de voet van Muhammed Mert. Na een één-twee stoomde hij de zestien binnen. Waar terugleggen de beste optie leek, besloot de Bossche middenvelder zelf te schieten. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand, omdat ook een volley van Mert in de 45e minuut geen doel trof.

FC Den Bosch hervatte de tweede helft met Mats Deijl als rechter vleugelverdediger. Hij kwam Mattias Andersson te vervangen. Na een corner van RKC Waalwijk dribbelde Jordy van der Winden de zestien van RKC Waalwijk binnen. De Bossche linksback verloor de bal, liep door op RKC-goalie Vaessen en kreeg daarvoor de rode kaart voorgeschoteld. FC Den Bosch moest met tien man verder, maar er kwam nauwelijks een verandering in het spelbeeld. FC Den Bosch probeerde ook met een man minder het spel te maken, zonder daarbij overigens echt tot kansen te komen. In de 80e minuut moest ook RKC Waalwijk met tien man verder. Greene ontving in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer geel (overtreding op Blummel en wegtrappen van de bal). Het was in deze fase juist RKC Waalwijk dat twee keer het doel van FC Den Bosch onder vuur nam. Baggerman schoot van afstand in de handen van Heemskerk en een minuut later kwam Bergkamp net te kort om een voorzet binnen te knikken.

RKC Waalwijk moest vijf minuten voor tijd ook nog een tweede rode kaart incasseren. Hans Mulder legde Sam Kersten neer, waarna er een opstootje ontstond waarbij de RKC-middenvelder de Bossche verdediger naar de grond trok. Geel voor Kersten volgde, Mulder kreeg rood. Met tien tegen negen probeerde FC Den Bosch tot een slotoffensief te komen, maar er lukte uiteindelijk helaas niet veel vanavond. Ballen vielen ongelukkig, er werden geregeld verkeerde keuzes gemaakt en dieptepasses werden diverse keren niet begrepen. Toch kreeg FC Den Bosch nog twee kansen op de overwinning. Eerst was het Van der Sande die een voorzet van Blummel overkopte en een minuut later kon Biemans vrij inschieten oog in oog met doelman Vaessen. Waar rustig binnenschuiven de beste optie leek, schoot de Bossche verdediger hoog over. In diezelfde minuut schoot Bergkamp namens RKC Waalwijk een metertje naast. En zo bleef het 0-0 in De Vliert.

Bron: FC Den Bosch.nl