FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Tribune dicht bij eerstvolgend incident

Tribune dicht bij eerstvolgend incident

27 februari 2018 om 16:28

FC Den Bosch waarschuwt supporters dat bij een eerstvolgend incident de tribune waarop dat incident gebeurt, zal sluiten. Dat laat de club vandaag weten in een open brief op de website.

Beste supporters van FC Den Bosch,

Zowel bij de laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen FC Dordrecht (vrijdag 5 mei 2017), als bij de wedstrijd FC Den Bosch – Fortuna Sittard op vrijdag 15 december 2017, hebben diverse ‘supporters’ van FC Den Bosch zich misdragen, met forse straffen voor de club tot gevolg. Middels dit bericht maken we onze achterban graag deelgenoot van deze straffen. Tevens kondigen we hierbij enkele maatregelen aan met het oog op de toekomst, mochten nieuwe incidenten zich voordoen.

De KNVB heeft FC Den Bosch onlangs forse straffen opgelegd naar aanleiding van beide duels:

FC Den Bosch – FC Dordrecht: een geldboete van € 2.500,- én een wedstrijd voorwaardelijk zonder publiek, als zich weer een incident voordoet binnen een periode van 12 maanden.
FC Den Bosch – Fortuna Sittard: een geldboete van € 7.500,- én een wedstrijd voorwaardelijk zonder publiek, als zich weer een incident voordoet binnen een periode van 12 maanden.
FC Den Bosch kan zich dergelijke geldboetes en straffen niet langer veroorloven. De maat is dan ook vol! Los van de straffen die we als club hebben ontvangen constateren we als gevolg van de incidenten een terugloop in toeschouwersaantallen. Ook het imago van FC Den Bosch staat door de genoemde incidenten verder onder druk.

Oproep en maatregelen
FC Den Bosch doet via deze weg een dringende oproep aan alle welwillende supporters om van de thuiswedstrijden in Stadion De Vliert een feestje te maken, met sfeer en beleving! Als club gaan we voor een wij-gevoel. Hierbij trekken we nadrukkelijk op met de betrokken supportersorganen om tot verbeteringen te komen op de gebieden klantvriendelijkheid, veiligheid, catering en kaartverkoop. We zetten daarbij stappen, maar kunnen ons geen nieuwe incidenten permitteren. Op het moment dat nieuwe incidenten zich voordoen voelt FC Den Bosch zich genoodzaakt om zelf de tribune of de betreffende tribunevakken te sluiten waar de incidenten plaatsvinden.

De tijd is aangebroken dat we met zijn allen de verantwoordelijkheid pakken, zodat we gezamenlijk kunnen bouwen aan de toekomst van de club. Met zijn allen willen we een groei in toeschouwersaantallen realiseren, de incidenten van de laatste jaren dragen daar niet aan bij. FC Den Bosch kijkt hierbij zelf kritisch in de spiegel, maar doet via deze weg ook een nadrukkelijk beroep op haar supporters.

Samen met jullie gaan we voor een vollere Vliert!

Met vriendelijke groet,
FC Den Bosch

Paul van der Kraan
Algemeen directeur

Bron: FC Den Bosch.nl