FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Terechte remise in Utrecht

Terechte remise in Utrecht

5 maart 2018 om 22:41

FC Den Bosch is nog niet van de maandagavondvloek verlost. Op bezoek bij een versterkt Jong FC Utrecht werd met 1-1 gelijkgespeeld. Die uitslag was gezien het spelbeeld wel terecht.

Den Bosch begon goed, en al in de eerste minuut kwam er een hoekschop. Na een minuut of 10 kreeg Utrecht echter meer grip op het duel en verzandde de wedstrijd in een gezapig potje. Muhammed Mert testte nog wel de Utrechtse doelman met een afstandsschot, aan de andere kant redde Kees Heemskerk knap op een schot in de korte hoek.

Na de rust nam FC Den Bosch wederom het heft in handen, maar wederom duurde het overwichtje maar tien minuutjes. Precies daarna kwam Utrecht op voorsprong. Een voorzet werd bij de eerste paal binnen getikt. De tegengoal deed FC Den Bosch kennelijk ontwaken, want plots zat er veel meer urgentie in het spel. Een schot van Niek Vossebelt miste de kracht om de doelman te verontrusten, een vrije trap van Mert werd uit de hoek gedoken. Sven Blummel mikte uit een scherpe hoek voorlangs. Even later was het toch raak: Mert profiteerde van een rebound van een schot van Oussama Bouyaghlafen.

Direct na de gelijkmaker kreeg Utrecht een enorme kans op de 2-1, maar Sow verprutste die helemaal alleen voor Heemskerk. In de slotfase had het duel beide kanten nog op kunnen gaan, maar Blummel stond een meter buitenspel toen hij scoorde en aan de andere kant werd een scrimmage ternauwernood uit de doelmond weggewerkt. Uiteindelijk was de 1-1 eindstand wel terecht.

Bron: FCDBFans.nl