FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Geen opheldering over sluiting Oost

Geen opheldering over sluiting Oost

6 maart 2018 om 20:07

De gemeente Den Bosch komt niet met een nadere (cijfermatige) onderbouwing omtrent de sluiting van de Oosttribune. Dat heeft burgemeester Jack Mikkers vanavond in de raadsvergadering gezegd.

Volgens Mikkers was het sluiten van de Oosttribune niet alleen noodzakelijk vanwege de bouwkundige veiligheid. De sociale veiligheid ontbrak op de tribune, volgens de burgemeester. Feiten en cijfers over bijvoorbeeld de hoeveelheid arrestaties en/of andere activiteiten die zijn verricht om de sociale onveiligheid aan te tonen, wil Mikkers niet geven. Die informatie is 'vertrouwelijk'. De burgemeester ziet dan ook niets in het op korte termijn heropenen van de Oosttribune. Later vanavond zal hierover nog een motie worden ingediend.

Toezeggingen over nieuwbouw wilde de burgemeester ook niet doen. FC Den Bosch en de gemeente zijn wel in overleg, maar er kan niets worden gezegd wanneer er duidelijkheid komt. Volgens de gemeente speelt FC Den Bosch hierin een belangrijke rol ten aanzien van de communicatie richting sponsoren en supporters. Op korte termijn lijkt er dus naar alle waarschijnlijkheid niets te gebeuren.

Bron: FCDBFans.nl