FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Update: rechter wijst eis fans af

Update: rechter wijst eis fans af

9 maart 2018 om 10:29

Om 12:00 vanmiddag dient het kort geding van een groep supporters die terug willen naar de eretribune. De rechter mag dan oordelen over de gedwongen verplaatsing.

Het kort geding hing al een tijdje boven de markt, maar directeur Paul van der Kraan vroeg telkens uitstel om met een inhoudelijke reactie te komen. Dat verzoek tot uitstel is een aantal keren gehonoreerd, maar nu er nog altijd geen inhoudelijke reactie is, is besloten om het kort geding nu door te zetten. Christian Visser, ook wel bekend als de voetbaladvocaat, zal de belangen van de supporters behartigen bij de rechter.

Update: De rechtbank heeft de eis van de supporters om weer terug naar de lange zijde te mogen, afgewezen. De rechter is bang dat andere supporters dan ook een plek gaan opeisen, waardoor vanavond bij het duel met FC Oss spanningen zouden kunnen ontstaan. Daarnaast gaf de rechter aan dat supporters die al gebruik hebben gemaakt van hun nieuwe seizoenkaart op de Zuidtribune, automatisch akkoord zijn gegaan met de nieuwe overeenkomst met FC Den Bosch.

FC Den Bosch bracht in haar verweer in dat sponsoren weg zouden lopen vanwege de ongeregeldheden op de tribune. Daarnaast zou supporterscoördinator Christian Stundebeek een rondgang hebben gemaakt langs een aantal supporters die gedwongen verplaatst zijn, die gezegd zouden hebben nu prima te zitten op de korte zijde. Of er nog een hoger beroep volgt tegen de uitspraak, is nog niet bekend.

Opmerkelijk was ook de verhoogde staat van paraatheid in de rechtbank. In eerste instantie waren er al meer agenten aanwezig dan gebruikelijk, de uitspraak van de rechter vond zelfs plaats in een andere zaal.

Bron: FCDBFans.nl