FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch mag blij zijn met puntje

10 maart 2018 om 00:00

Een gehavend FC Den Bosch is vanavond in eigen huis niet in staat gebleken om drie punten te pakken in de derby tegen FC Oss. Het bleef in een regenachtige Vliert 0-0.

FC Oss raakte twee keer de paal en nam met name in de tweede helft het Bossche doel enkele keren flink onder vuur. FC Den Bosch kreeg ook enkele goede kansen, maar Xavier Mous liet zien een uitstekende sluitpost te zijn. Trainer/coach Wil Boessen zag Mattias Andersson en Kees Heemskerk al vroeg in de wedstrijd uitvallen met een blessure. Nick Leijten bleek met enkele belangrijke reddingen een uitstekende vervanger. Beide doelmannen kregen vanavond de kans om zich te onderscheiden voor hun ploeg en deden dat met verve. Aanstaande maandag wacht voor de Bossche ploeg alweer een nieuw duel. Die avond speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

FC Den Bosch kon vanavond geen beroep doen op haar vaste links- en rechtsback. Jordy van der Winden en Mats Deijl zaten beiden een schorsing uit. Mattias Andersson bezette de rechtsbackpositie, Kahraman Demirtas speelde als linkervleugelverdediger. Het eerste schot van de wedstrijd was voor Muhammed Mert. Sven Blummel stuurde de behendige middenvelder diep, maar zijn schot in de korte hoek belandde in de handen van Xavier Mous. Even later versloeg Van der Sande zijn directe tegenstander in een kopduel na een diepe bal van Andersson. Hij stuurde de bal met zijn hoofd naar de verre hoek, maar opnieuw redde de Osse doelman bekwaam. Aan de andere kant probeerde Van der Venne het randje buitenspel met een lob van afstand. De bal plofte op het dak van doelman Heemskerk.

Al na 12 minuten moest Mattias Andersson zich laten vervangen. Kevin Felida, die vanavond een behoorlijke wedstrijd speelde, verving de geblesseerd geraakte Juventus-huurling. Na een half uur spelen mocht Sven Blummel aanleggen vanaf een meter of twintig. De Schijndelaar zag zijn vrije trap uit de kruising getikt worden door Mous. Op hetzelfde moment moest doelman Kees Heemskerk zich eveneens geblesseerd laten vervangen. Nick Leijten kwam voor hem in de ploeg en moest een minuut later direct handelend optreden toen Dogan op hem kwam afgestormd. De Ossenaar koos een hoek, maar zag zijn inzet op de paal belanden tot opluchting van het Bossche publiek. Mert en Blummel probeerden het nog namens FC Den Bosch maar vonden doelman Mous op hun pad. In de absolute slotminuut van de eerste helft kopte Van der Sande nog nipt naast.

Na rust een kreeg FC Den Bosch te maken met een sterker spelend FC Oss. De Bossche ploeg had moeite met de opbouw over de flanken van achteruit en was geregeld onzorgvuldig in de passing. Het lukte de Bosschenaren vandaag onvoldoende om voetballend een gat in de compacte Osse verdediging te slaan en dus werd er met opportunistische diepe ballen geprobeerd om gevaar te stichten. De eerste mogelijkheid van de tweede helft was voor de thuisploeg. Sam Kersten dribbelde de bal in van achteruit en ging de één-twee aan met Jort van der Sande. De Bossche verdediger zocht vervolgens de verre hoek, maar zag zijn poging kracht missen om het keeper Mous lastig te maken. Daarna was het de beurt aan de bezoekers. Eerst schoot Dogan een bal van afstand op de vuisten van doelman Nick Leijten en even later had de Bossche keeper opnieuw twee cruciale reddingen op de doellijn in huis na scrimmage-situaties voor zijn doel.

Muhammed Mert probeerde het vervolgens namens de thuisploeg. Zijn gekrulde schot rand zestien werd door Mous over het doel gebokst, de toegekende corner leverde niets op. Even later volgde de grootste kans van de wedstrijd voor FC Den Bosch. Via een klutssituatie belandde de bal voor de voeten van Niek Vossebelt. De Bossche aanvoerder probeerde de bal te plaatsen, maar raakte de bal verkeerd en schoot van dichtbij over. Het slot van de wedstrijd was voor de Ossenaren. Na een zeldzaam slippertje van Sam Kersten kreeg oud-FC Den Bosch-speler Koen van der Biezen de bal voor zijn voeten. Zijn schot met rechts spatte echter uiteen op de rechterpaal. In blessuretijd kreeg FC Den Bosch vrijwel uit het niets nog een aardige kans. Sven Blummel werd diepgestuurd, maar nam de bal onvoldoende zuiver aan, waardoor Mous redding kon brengen. Het was de laatste kans van de wedstrijd, waarna scheidsrechter Dieperink affloot.

Bron: FC Den Bosch.nl