FCDBFans

Met heel mijn hart
Play-offs raken uit zicht na verlies in Helmond

12 maart 2018 om 22:22

Het wordt voor FC Den Bosch nog een hele exercitie om de nacompetitie te halen. Op bezoek bij Helmond Sport werd vanavond met 3-1 verloren, waardoor FC naar plek 12 is gezakt.

De laatste wedstrijden lijkt FC Den Bosch de weg naar het doel helemaal te zijn kwijtgeraakt en ook vanavond in Helmond kwam FC Den Bosch in de eerste helft aan weinig uitgespeelde kansen toe. Toch kwam de ploeg van Wil Boessen op voorsprong: Niek Vossebelt benutte een strafschop na een overtreding die op hemzelf gemaakt werd. Helmond Sport was lange tijd onmachtig, maar werd op slag van rust in het zadel geholpen toen FC Den Bosch bij een corner niet goed op stond te letten. Robert Braber knikte bij de tweede paal de gelijkmaker tegen de touwen.

Na rust gebeurde er wat meer op Sportpark de Braak. Oussama Bouyaghlafen schoot naast en uit wat standaardsituaties wist FC Den Bosch geen kansen te creëren. Waar FC Den Bosch het optisch overwicht had, waren de twee grootste kansen voor Helmond Sport. Een schot uit de tweede lijn ging over en Nick Leijten voorkwam met een weergaloze redding de 2-1 van de thuisploeg. Daarna volgden kort achter elkaar twee situaties waarin FC Den Bosch een strafschop claimde. Eerst was het Jort van der Sande die alleen op de doelman af ging, deze wilde omspelen en naar de grond ging. Niek Vossebelt kreeg de bal nog voor de voeten, maar mikte voor open doel in het zijnet. Even later was het de ingevallen Divilio Hoffman die op de achterlijn naar de grond ging en een strafschop wilde, maar ook die niet kreeg.

In de absolute slotfase kreeg FC Den Bosch nog het deksel op de neus. Demirtas ging onder een voorzet door en Jordy Thomassen knikte de 2-1 tegen de touwen. Een andere oude bekende, Furhgill Zeldenrust, maakte er enkele minuten later nog 3-1 van uit een counter.

Bron: FCDBFans.nl