FCDBFans

Met heel mijn hart
Knappe overwinning FC Den Bosch

17 maart 2018 om 11:08

FC Den Bosch heeft vanavond in Stadion De Vliert met 4-1 gewonnen van FC Dordrecht. Oussama Bouyaghlafen werd twee keer gevloerd in het strafschopgebied, waarna Niek Vossebelt beide keren de toegekende penalty verzilverde.

Het betekende voor hem zijn 14e en 15e treffer van het seizoen. Ook Sven Blummel (rebound) en Kevin Felida (geweldige uithaal, stijf in de kruising) kwamen tot scoren. Namens FC Dordrecht deed invaller Boumediene iets terug bij een 3-0 tussenstand. Door de overwinning klimt FC Den Bosch naar de 9e plek op de ranglijst, omdat de concurrentie punten morste.

Bart Biemans keerde vanavond terug in de basisopstelling, Kahraman Demirtas nam plaats op de bank. Verder waren er geen wijzigingen ten opzichte van afgelopen maandag. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Eric Vugts. De voorzitter van de Vrienden van FC Den Bosch (en tevens sponsor van de club) overleed vorige week onverwachts op 59-jarige leeftijd. FC Den Bosch speelde vanavond tevens met rouwbanden.

FC Dordrecht speelde met vertrouwen en liet dat nadrukkelijk zien tijdens het eerste deel van de wedstrijd, waarin FC Den Bosch het zichtbaar moeilijk had. De Dordtse spelers wisten elkaar makkelijk te vinden en er werd bij vlagen prima gecombineerd. Het leidde tot enkele kansen, waarbij Mutzers de grootste kreeg om de score te openen. Zijn inzet dichtbij het Bossche doel na een voorzet vanaf de linkerflank ging echter enkele meters naast. Iets daarvoor had Bart Biemans een vrije trap van Jens van Son overgekopt. In de 11e minuut vond er een mooi applaus plaats voor VVV-Venlo-speler Lennart Thy. Nadat Blummel het van afstand had geprobeerd volgden er twee gevaarlijke situaties voor het Bossche doel. Leijten was alert waar diverse Bossche spelers vergaten in te grijpen. Ook een schot van Calcan dat richting de kruising zeilde werd vakkundig door de FC Den Bosch-doelman gekeerd.

Kort voor rust was het raak voor FC Den Bosch. Waar twee loepzuivere penalty’s afgelopen maandag niet werden gegeven, wees Bax na een overtreding op Bouyaghlafen vanavond wel naar de stip. Niek Vossebelt bleef koelbloedig en schoot de belangrijke 1-0 tegen de touwen. Het bleek tevens de ruststand, omdat de Bossche captain een poging in blessuretijd zag stranden.

Na rust volgde er een tweede penalty voor FC Den Bosch. In de 51e minuut werd opnieuw Bouyaghlafen gevloerd. Ditmaal kreeg de buitenspeler een duw op het moment dat hij een voorzet van Van der Sande probeerde binnen te schieten. Andermaal was het aanvoerder Niek Vossebelt die mocht aanleggen. De bal verdween hoog in de hoek, het betekende alweer de 15e goal voor de Bossche topscorer. Hamer en Groothusen probeerden het namens de bezoekers, maar een kwartier voor tijd was het Sven Blummel die de wedstrijd in het slot gooide. Hij reageerde attent in de rebound na een schot van Van der Sande (3-0). Invaller Boumediene zorgde met een schot rand zestien voor de 3-1, maar het slotakkoord was voor FC Den Bosch. Eerst kreeg Van der Sande nog een aardige kans om de score verder uit te bouwen. Oog in oog met doelman Janssen schoot hij echter naast. Even later, in blessuretijd, viel alsnog de 4-1. Invaller Kevin Felida maakte zijn eerste treffer in het betaald voetbal en hoe! De talentvolle middenvelder schoot de bal van een meter of 25 snoeihard stijf in de kruising. Het betekende tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

FC Den Bosch doet uiterst goede zaken door de overwinning. De ploeg van trainer/coach Wil Boessen klimt van de 12e naar de 9e plek, omdat de concurrentie vandaag punten liet liggen. Bovendien is FC Den Bosch uitstekend gestart in de vierde periode. Op zondag 25 maart wacht het uitduel in en met FC Volendam. We roepen onze supporters op om massaal naar Volendam af te reizen, de ploeg kan jullie support goed gebruiken. Bedankt voor jullie komst vanavond naar De Vliert!

Bron: FC Den Bosch.nl