FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch verliest aan De Dijk

25 maart 2018 om 18:02

In de strijd om de play-offs heeft FC Den Bosch een gevoelige nederlaag geleden. Op bezoek bij FC Volendam ging de ploeg van Wil Boesssen met 1-0 onderuit door een treffer in de slotfase.

In de eerste helft was FC Volendam de ploeg die veruit het makkelijkste voetbalde, maar was FC Den Bosch tot twee keer toe, uit de omschakeling, heel dicht bij een treffer. Daarvoor had de uitblinkende Nick Leijten al wel twee magnifieke reddingen verricht. Namens FC Den Bosch was het eerst Jort van der Sande en even later Oussama Bouyaghlafen die met een schot de lat raakte. Bij de tweede situatie werkte Niek Vossebelt de rebound met een volley over.

Ook na de rust was Leijten belangrijk voor de bezoekers. Na een uur voorkwam hij met twee reddingen een bijna zeker doelpunt. Iets later raakte Volendam via een Bosch' been de paal. Tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Volendam kwam door over de Bossche linkerflank en Leijten kon de voorzet nog onderscheppen, maar de rebound werd simpel binnen geschoten. In de slotminuten werd het bijna nog erger voor FC Den Bosch, maar Leijten verrichte wederom twee puike saves. Een echte Bossche kans kwam er niet meer, waardoor de thuisploeg redelijk eenvoudig overeind bleef.

Bron: FCDBFans.nl