FCDBFans

Met heel mijn hart
Hele belangrijke driepunter FC Den Bosch

30 maart 2018 om 22:16

FC Den Bosch heeft vanavond een hele belangrijke overwinning geboekt. In eigen huis werd directe concurrent met 2-1 verslagen. Met twee goals werd Jort van der Sande matchwinner.

Beide teams schoten uit de startblokken, want na 3 minuten had Nick Leijten al twee goede reddingen verricht en Muhammed Mert namens FC Den Bosch net naast geschoten. Enkele minuten later kreeg ook Niek Vossebelt een goede kans uit een rebound, maar hij volleerde naast. Na 13 minuten kwam FC Den Bosch op voorsprong: Kevin Felida stuurde Kevin Blummel weg, wiens voorzet op het hoofd van Jort van der Sande terecht kwam. Zijn kopbal vond de weg naar het doel: 1-0.Tien minuten later was het wederom een kopbal van Van der Sande die FC Den Bosch op een 2-0 voorsprong bracht. Ditmaal kwam de voorzet van Jeremy Fernandes. Nadat MVV opnieuw een kans had verkwanseld, tikte Van der Sande zijn derde binnen, maar was er al buitenspel geconstateerd.

Na rust was er een stuk minder vertier in De Vliert, mede omdat FC Den Bosch het moeilijk had. De bezoekers zetten FC Den Bosch onder druk en kwamen lange tijd niet tot grote kansen, tot 20 minuten voor tijd een kopbal van een MVV-speler maar net voorlangs ging. Een kwartier voor tijd hadden de Maastrichtenaren de door hun zo begeerde aansluitingstreffer te pakken. Okita kopte raak uit een voorzet. Er volgde een lange fase van druk, maar tot grote kansen op de gelijkmaker kwam het niet. In de slotminuten moest MVV ook nog met tien man verder, nadat Nijs zijn tweede gele en dus een rode kaart had gekregen.

Bron: FCDBFans.nl