FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
De Graafschap te sterk voor Den Bosch

De Graafschap te sterk voor Den Bosch

2 april 2018 om 17:46

FC Den Bosch heeft de zege op MVV geen goed vervolg kunnen geven. Op bezoek bij De Graafschap verloor de ploeg van Wil Boessen redelijk kansloos met 2-1 en zag het Jens van Son ook nog uitvallen.

In de eerste helft werd FC Den Bosch overlopen. Nick Leijten voorkwam in de openingsminuten met een mooie save al de 1-0 en even later kon Jordy van der Winden de bal ternauwernood uit de doelmond wegschieten. Vervolgens was Leijten ook nog de sterkste in een een-op-een-situatie, maar het bleek uitstel van executie. In de 19e minuut was daar alsnog de 1-0, toen Serrarens op het randje van buitenspel ontsnapte en de 1-0 binnenschoot.

De thuisploeg bleef domineren en na een halfuur was er ook de tweede treffer. Nick Leijten kon nog redding brengen op de eerste poging, maar de rebound was een koud kunstje voor Van Mieghem. Pas nadat Mats Deijl en Jeremy Fernandes van positie waren gewisseld (laatstgenoemde ging centraal achterin spelen), kon FC Den Bosch de Doetinchemse aanvallen wat meer in toom houden. Uit het niets kwam er zelfs de aansluitingstreffer: Oussama Bouyaghlafen tikte een rebound binnen na een schot van Jordy van der Winden. Op slag van rust werd de derde Doetinchemse treffer geannuleerd wegens buitenspel.

Na rust ging Den Bosch wat meer mee in de strijd die De Graafschap leverde en daardoor was het duel wat meer in evenwicht. Tot kansen kwam FC Den Bosch echter niet. De thuisploeg kreeg nog de beste mogelijkheden op een treffer. Een vrije trap strandde op de buitenkant van de paal en Sam Kersten haalde een voorzet net voor de doellijn weg. Even later redde Leijten weer op een schot van een speler die alleen voor hem was verschenen.

FC Den Bosch moest komen in de slotfase, maar kon geen vuist maken. Tot overmaat van ramp viel ook Jens van Son nog uit met een op het oog ernstige blessure. De Graafschap verzuimde in de slotminuten het duel te beslissen, maar speelde het duel volwassen uit.

Bron: FCDBFans.nl