FCDBFans

Met heel mijn hart
Cambuur deelt Den Bosch een tik uit

6 april 2018 om 22:29

FC Den Bosch heeft vrijdagavond verloren van SC Cambuur. In De Vliert waren de bezoekers met 1-2 te sterk. De ploeg van Wil Boessen kukelt daardoor abrupt naar plek 13 in de Jupiler League.

Al binnen de minuut kreeg SC Cambuur een reuzenkans, maar Houtkoop maaide volledig over de bal heen. De bezoekers bleven daarna de betere ploeg, zonder echt tot grote kansen te komen. Nick Leijten greep een aantal keer goed in op ballen die achter de defensie werden gegeven. Pas na 25 minuten kwamen de eerste Bossche kansen, maar dat waren er ook drie tegelijk. Muhammed Mert en Oussama Bouyaghlafen mikten naast, Niek Vossebelt vond de Cambuur-doelman op zijn weg.

Van de situatie na één minuut in de eerste helft had FC Den Bosch niet geleerd en dit keer leverde het wel een tegentreffer op. Een slechte inspeelpass van Jordy van der Winden werd onderschept door Cambuur, waarna Jeremy Fernandes over de bal heen trapte en Cambuur bij de tweede paal simpel kon scoren. Luttele seconden later was het bijna 0-2, maar Nick Leijten hield Den Bosch recht met een knappe save. Even later redde de lat op een poeier van afstand en was Leijten attent bij de rebound.

Na het uur nam FC Den Bosch het initiatief wat over met opportunistisch spel. Sven Blummel schoot uit een schier onmogelijke hoek op de paal en Niek Vossebelt schoot naast. Toch leverde de Bossche aanvalsdrang vrijwel alleen afstandsschoten op, die, als ze al tussen de palen waren, simpel gered werden door de doelman. Een kwartier voor tijd besliste Cambuur het duel uit een counter. Fernandes werd op snelheid verslagen en het was Van Kippersluis die simpel 0-2 kon aantekenen.

Uit een corner, 5 minuten voor tijd, frommelde Fernandes de aansluitingstreffer plots binnen. Dat leverde nog een hectische slotfase op waarin Jort van der Sande nog twee kansen kreeg, maar allebei onbenut liet. Met name de laatste kans, een scrimmage voor het Leeuwarder doel, had FC Den Bosch nog een punt kunnen opleveren. Het gebeurde echter niet, waardoor de Bosschenaren met lege handen stonden.

Bron: FCDBFans.nl