FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch na rust kopje onder

9 april 2018 om 22:10

FC Den Bosch heeft maandagavond opnieuw verloren. In eigen huis haalde Den Bosch de rust nog met 2-2 tegen Jong Ajax, maar verloor het uiteindelijk kansloos met 2-5.

Met een gewijzigd elftal (Kevin Felida en Sven Blummel speelden niet, Kahraman Demirtas stond centraal achterin, Jeremy Fernandes op rechts en Dennis Kaars op '10') wist FC Den Bosch het eerste kwartier de jonkies van Ajax het redelijk lastig met het compacte spel van FC Den Bosch. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tussen beide teams in Amsterdam werd FC Den Bosch nu niet overlopen en was het uit de eerste kans zelfs raak voor de ploeg van Wil Boessen: Jort van der Sande maakte, na mooi voorbereidend werk van Oussama Bouyaghlafen, de 1-0.

Lang genieten van die voorsprong kon men niet, want net als vrijdag tegen SC Cambuur was het vanaf de aftrap raak. Jong Ajax kreeg een corner, Nick Leijten ging onder de bal door, waarna Johnsen de 1-1 kon binnenknikken. Jong Ajax verhoogde het tempo daarna en FC Den Bosch kon het moeilijk meer bijbenen. Na een splijtende aanval door het hart van de defensie schoot Cassiera de 1-2 tegen de touwen. Even later raakte buitenspeler Nunnely de buitenkant van de paal.

Op slag van rust was daar, uit het niets, toch de gelijkmaker. Wederom was Van der Sande de doelpuntenmaker; hij profiteerde van getreuzel in de Ajax-defensie. Aan de start van de tweede helft bleek FC Den Bosch echter de beroemde ezel die zich twee keer aan dezelfde steen stoot. Vanaf de aftrap kwamen de bezoekers op een 2-3 voorsprong. Tien minuten later kregen de beloften een strafschop na een overtreding van Niek Vossebelt, die ook de 2-4 opleverde.

Een afstraffing dreigde, maar bleef FC Den Bosch enigszins bespaard omdat Ajax kwistig met de kansen omsprong. Twee schoten in het zijnet en twee één-op-één-situaties leverden de counters van Ajax wel op. Tien minuten voor tijd werd het wel nog 2-5 na een uitgespeelde avond. Daarna vonden beide teams het wel gezegend en kabbelde de wedstrijd richting het slot.

Bron: FCDBFans.nl