FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Update: Oosttribune komend seizoen open

Update: Oosttribune komend seizoen open

17 april 2018 om 18:18

De Oosttribune van Stadion de Vliert mag komend seizoen weer gebruikt worden. Dat is de uitkomst van een overleg wat vanmiddag heeft plaatsgevonden tussen gemeente, clubleiding en een supportersafvaardiging.

Dat weet het Brabants Dagblad. Aan de ingebruikname van de Oosttribune zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moeten de geconstateerde bouwgebreken van de tribune worden hersteld en moet de fysieke veiligheid aan de achterkant van de Oosttribune worden geborgd. Daarnaast moet worden gesproken over sociale veiligheid.

Lees de brief van de burgemeester aan de gemeenteraad.

Update: Inmiddels heeft ook directeur Paul van der Kraan gereageerd in het Brabants Dagblad. Hij zegt dat uiterlijk op 1 oktober de tribune open gaat. "Alles eerder is meegenomen. De supporters hebben wel ideeën over het waarborgen van sociale en fysieke veiligheid, de club ook. Daar moeten we dus ook snel over aan tafel.’’ Volgens Van der Kraan zijn de kosten voor de maatregelen op het terrein, maar buiten het stadion, voor de gemeente. En de kosten voor het opknappen van de tribune voor de BIM, als eigenaar van het stadion. ,,Er kan gekozen worden voor hele mooie voorzieningen, maar laten we dat niet doen. We willen in de toekomst meer met die kant van het stadion."

Bron: Brabants Dagblad