FCDBFans

Met heel mijn hart
Seizoen voorbij na nederlaag tegen Emmen

23 april 2018 om 22:05

FC Den Bosch heeft de laatste strohalm voor deelname aan de nacompetitie niet gegrepen. Tegen FC Emmen leek het echte geloof daarin ook te ontbreken. De bezoekers wonnen met 1-2.

FC Den Bosch wist dat bij twee overwinningen de kans op een plek in de play-offs erg groot was. De ploeg van Wil Boessen startte dan ook scherp en dwong in de openingsfase een aantal corners af. Tot echte kansen leidde dat niet. In de twaalfde minuut verspeelde Kevin Felida ongelukkig de bal en hij corrigeerde zijn fout met een overtreding in het strafschopgebied. De penalty werd door Cas Peters onberispelijk binnen geschoten, Felida kwam niet slecht weg met een gele kaart.

Die tegengoal brak het Bossche verzet. Emmen domineerde in De Vliert en kwam tot een aantal goede kansen. Een bal werd net voor de lijn weggehaald, in de volgende aanval schoot een speler van Emmen voor open doel op de paal. Even later kon Nick Leijten in extremis redden op de doellijn. De eerste Bossche kans kwam op slag van rust, toen de doelman van FC Emmen knap redding bracht op een kopbal.

Na de rust werd het veld (dat niet gesproeid mocht worden) steeds stroever en FC Den Bosch leverde waarschijnlijk de slechtste helft van dit seizoen af. Geen enkel moment straalde de ploeg van Wil Boessen uit nog in een zege te geloven. Omdat Emmen ook niet door kon drukken, werd het een heel gezapig potje. Een kwartier voor tijd was er ineens een treffer: Jort van der Sande scoorde uit buitenspelpositie de gelijkmaker en dus was er plots weer hoop.

Die hoop was van korte duur, want vijf minuten na de gelijkmaker ontsnapte Gronsveld achter de Bossche verdediging en hij schoot door de benen van de keeper de 1-2 tegen de touwen. Daarmee zit het Bossche seizoen erop; zaterdag wacht nog een wedstrijd om des keizers baard in Deventer.

Bron: FCDBFans.nl