FCDBFans

Met heel mijn hart
Zes Bossche treffers in traditionele opening

14 juli 2018 om 17:10

FC Den Bosch heeft het eerste oefenduel van de voorbereiding winnend afgesloten. In het traditionele oefenduel met Nooit Gedacht scoorde de ploeg van Wil Boessen een half dozijn treffers.

Derdeklasser Nooit Gedacht weerde zich kranig tegen FC Den Bosch. De eerste halve kans was voor de ploeg uit Geffen; een schot werd door Jeremy Fernandes geblokt.In de 8e minuut kwam FC Den Bosch wel op voorsprong; Jort van der Sande bracht bij de tweede paal een doorgeschoten corner opnieuw voor het doel, waarna Sam Kersten kon binnentikken. Even daarvoor had diezelfde Kersten al een goede kopkans gehad.

FC Den Bosch was daarna dominant, maar het kwam nauwelijks aan kansen. Het was erg druk in het centrum en het lukte nauwelijks om openingen te vinden. Uit een aanval die wel snelheid had, kreeg Dennis Kaars een goede kans. De doelman van Nooit Gedacht redde echter knap. Even later werd een schot van diezelfde Kaars dusdanig van richting veranderd dat de doelman kansloos was.

Tot de rust gebeurde er daarna weinig. Wel viel op slag van rust nog een derde treffer: na een typische Verbeek-actie kon Blummel de voorzet binnentikken. Na rust vonden er aan Bossche zijde een aantal wissels plaats. Divilio Hoffman en Ruben Rodrigues waren de opvallendste nieuwelingen. Laatstgenoemde zag een kopbal nog gered worden, maar op het uur schoot hij toch de 0-4 binnen.

Nadat Jordy van der Winden met een pegel de lat had geraakt, maakte Mats Deijl er twintig minuten voor tijd 0-5 van uit een strafschop. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-6, toen Oussama Bouyaghlafen in twee instanties scoorde na een voorzet van Hoffman.

Nooit Gedacht - FC Den Bosch 0-6
Scoreverloop:
8' Kersten 0-1
20' Kaars 0-2
45' Blummel 0-3
57' Rodrigues 0-4
71' Deijl 0-5 (penalty)
84' Bouyaghlafen 0-6