FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Doelpuntrijke remise in Veenendaal

Doelpuntrijke remise in Veenendaal

24 juli 2018 om 23:11

FC Den Bosch heeft in het derde oefenduel in de voorbereiding gelijkgespeeld bij tweededivisionist GVVV. De ploeg uit Veenendaal knokte zich in de slotfase naar een gelijkspel.

FC Den Bosch begon weer in een aanvallende 4-4-2 opstelling, met Danny Verbeek als spelmaker voor de defensie en Zija Azizov naast hem. Sven Blummel en Oussama Bouyaghlafen speelden op de linker- en rechterflank en Ruben Rodrigues en Jort van der Sande waren de diepe spitsen. Dat liep in het eerste halfuur uitstekend. FC Den Bosch kwam al na 10 minuten op voorsprong, toen Jort van der Sande een voorzet van Oussama Bouyaghlafen in het doel devieerde.

Enkele minuten later was het Rodrigues die na een aanval over rechts de lat trof, maar op dat moment was er al gevlagd voor buitenspel. Even later was het alsnog raak voor de prima spelende Rodrigues; na een aanval over links werd de bal teruggelegd, waarna Rodrigues de verre hoek vond. Uit de volgende aanval had Jort van der Sande zelfs de 0-3 op zijn hoofd, maar de doelman had een goede redding in huis.

Een van de eerste geslaagde GVVV-aanvallen leverde na een halfuur ook bijna een treffer op. Keeper Konrad Sikking werd verslagen, waarna de bal in een soort scrimmage via Jeremy Fernandes nog op de paal belandde. De aansluitingstreffer even later viel eigenlijk uit het niets: een voorzet van de linkerkant werd door de aanstormende Martin van Eck boven Jordy van der Winden binnen gebuffeld.

In de rust wisselde FC Den Bosch een behoorlijk aantal spelers, maar leek het op het elan uit de eerste helft door te gaan. Dennis Kaars kopte met zijn eerste balcontact de bal boven op de lat. Schijn bedroog echter, want GVVV nam het initiatief in de tweede helft. Na een aanval over de Bossche linkerflank trok Sam Kersten opzichtig aan de noodrem. De bal ging op de stip, Laghmouchi schoot onberispelijk binnen.

Binnen luttele minuten stond FC Den Bosch echter weer op voorsprong. Jort van der Sande zag zijn poging van richting veranderd worden, waardoor de bal onhoudbaar werd voor de keeper. Even daarvoor had Sven Blummel ook al een grote kans gehad, maar hij besloot een voorzet te geven waar hij wellicht beter voor eigen kans had kunnen gaan. GVVV bleef echter wel de Bossche defensie hoofdbrekens bezorgen.

Met name over de flanken kwam de ploeg uit Veenendaal vaak gevaarlijk door, maar telkens werd de laatste pass onschadelijk gemaakt of viel de bal voor de voeten van een Bosschenaar. Dennis Kaars kopte tussendoor uit een van de Bossche corners nog net naast. Tien minuten voor tijd was het toch GVVV wat op gelijke hoogte kwam. Uit een vrije trap kopte Wout Blasman in een vol strafschopgebied de 3-3 binnen.

In de slotfase, waarin het van beide kanten erg rommelig was, kreeg GVVV nog een grote mogelijkheid om het duel zelfs naar zich toe te trekken. De voorzet vanaf rechts werd echter ternauwernood door iedereen gemist. Daarmee eindigde het derde oefenduel van FC Den Bosch dus in een remise.

Opstelling FC Den Bosch:
Sikking (46' Leijten); van der Winden, Fernandes, Kersten, Deijl (46' van der Heijden); Bouyaghlafen (60' Klas), Azizov (46' Felida), Verbeek (60' Azizov), Blummel (60' Hoffman); Rodrigues (46' Kaars), van der Sande (77' Rodrigues)

Scoreverloop:
11' van der Sande 0-1
24' Rodrigues 0-2
37' van Eck 1-2
52' Laghmouchi 2-2 (penalty)
59' van der Sande 2-3
81' Blasman 3-3

Bron: FCDBFans.nl