FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch en Kakhi Jordania akkoord

FC Den Bosch en Kakhi Jordania akkoord

26 juli 2018 om 12:32

Als het aan de clubleiding en de huidige aandeelhouders van FC Den Bosch ligt, wordt Kakhi Jordania de nieuwe grootaandeelhouder van FC Den Bosch. Namens de eerstedivisionist is directeur Paul van der Kraan sinds april in gesprek met Jordania en zijn adviseurs over de overname van 99,9% van de aandelen.

Afgelopen maandag werd mondeling akkoord bereikt, dinsdagavond volgde de handtekening van Jordania. Het is nu aan de KNVB om de overname goed te keuren. De bond ontvangt op korte termijn alle benodigde informatie.

Paul van der Kraan over de beoogde overdracht van aandelen: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We vonden het heel belangrijk dat alle interne stakeholders achter de overname zouden staan, dat zij vertrouwen hadden in een toekomst met een buitenlandse grootaandeelhouder. Daarom hebben we hen in een vroeg stadium betrokken bij de plannen. Vanuit de aandeelhouders, de Stichting Behoud Betaald Voetbal ’s-Hertogenbosch en de verschillende supportersgeledingen zijn geen bezwaren gekomen. Sterker, er is veel enthousiasme en unaniem draagvlak voor Jordania’s komst naar FC Den Bosch.”

Ook voor de KNVB is de beoogde overname geen verrassing. Van der Kraan: “Toen de interesse serieus bleek, heb ik de belangrijkste externe stakeholder, de Nederlandse voetbalbond, meteen op de hoogte gebracht van de interesse van Jordania en de mogelijke verkoop. Volgens de sinds 1 juli geldende reglementen, moet de KNVB de overname vooraf goedkeuren. Ik verwacht dat dit traject, dat wij met groot vertrouwen tegemoet zien, enige weken gaat duren. De bond heeft nog niet zelf met Kakhi gesproken, maar hij kijkt er naar uit om zijn plannen persoonlijk in Zeist te mogen motiveren.”

Kakhi Jordania: “De Nederlandse School gold bij ons thuis als het summum van hoe voetbal gespeeld hoort te worden. Daarom was het geen verrassing dat mijn vader acht jaar geleden bij Vitesse terechtkwam, en daarom is het geen toeval dat ik nu de aandelen van FC Den Bosch wil overnemen. Net als mijn vader en broer houd ik van voetbal, met heel mijn hart. FC Den Bosch is een interessante club met een rijke historie, een fanatieke aanhang en gevestigd in een stad met potentie die past bij mijn ambities. De afgelopen maanden heb ik goed geluisterd naar de mensen van de club. Ik weet wie en wat FC Den Bosch is en waar ze goed in zijn. Met die informatie heb ik een businessplan voor de toekomst gemaakt. Om de doorstroming van spelers van de eigen jeugdopleiding naar de A-selectie mogelijk te maken, zal de nieuwe organisatie gericht zijn op talentontwikkeling. Ik zal investeren in de basisvoorwaarden, want alleen een stevige basis zorgt voor structureel succes. De lat ligt hoog, maar de drempel is laag. FC Den Bosch is een club van en voor het publiek. Een club voor alle mensen uit ’s-Hertogenbosch en omgeving. Het voetbal is de basis, maar we kunnen het alleen maar doen samen met de supporters, lokale gemeenschap, gemeente en het regionale bedrijfsleven.”

Het prioriteitsaandeel wordt niet overgenomen door Jordania. Zowel clubbestuur als Jordania hechten grote waarde aan de rechten die hieruit voortvloeien voor de identiteit van FC Den Bosch, waaronder de naamgeving, clubkleuren en vestigingsplaats. Deze blijven dan ook gewaarborgd door een onafhankelijk bestuur.

Bron: Persbericht