FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch rolt Suriname op

28 juli 2018 om 18:00

FC Den Bosch heeft vanmiddag eenvoudig gewonnen van Suriname. In een winderig Aalst werd Suriname eenvoudig met 4-0 verslagen. Daar was weinig op af te dingen.

FC Den Bosch startte met een 4-3-3, met wederom Danny Verbeek als spelmaker op het middenveld. Nadat het eerste halve kansje nog voor Suriname was (schot over), was het Jort van der Sande die FC Den Bosch in de elfde minuut op voorsprong bracht. Na een carambole uit een hoekschop kreeg Van der Sande de bal, die uit de draai raak schoot. FC Den Bosch bleef de bovenliggende partij en Zija Azizov probeerde het eens met een zwabberbal. De keeper van Suriname kon zijn poging met moeite wegboksen.

Na ruim een halfuur was het alsnog raak voor Azizov. Hij profiteerde van chaos achterin bij Suriname en schoot een bal die de keeper had losgelaten tegen de touwen. Een minuut later had Oussama Bouyaghlafen de 3-0 moeten maken na een mooie aanval over rechts, maar hij treuzelde te lang en vond de doelman op zijn weg. Die 3-0 kwam er in de tweede helft alsnog: de ingevallen Dennis Kaars werkte een voorzet rustig af in de verre hoek.

Een andere invaller, Ruben Rodrigues, maakte er tien minuten voor tijd 4-0 van met een mooie kopbal na een splijtende Bossche aanval. Enkele minuten voor tijd kwam het enige echt serieuze gevaar van de Surinamers: Konrad Sikking moest een afstandsschot over de lat tikken.

Opstelling FC Den Bosch:
Leijten (46' Sikking); van der Winden, Kersten, Fernandes, Deijl; Felida (75' van der Heijden), Verbeek, Azizov (60' Rodrigues); Bouyaghlafen (75' Hoffman), van der Sande (60' Kaars), Blummel (75' Klas).

Scoreverloop:
11' van der Sande 1-0
35' Azizov 2-0