FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Nipte oefenzege Den Bosch op OJC

Nipte oefenzege Den Bosch op OJC

31 juli 2018 om 21:52

FC Den Bosch heeft het vijfde oefenduel van de voorbereiding nipt in winst omgezet. Op bezoek bij OJC Rosmalen wist de ploeg van Wil Boessen een nipte 2-3 zege te boeken.

Het duel begon van Bossche zijde opmerkelijk: slechts drie wisselspelers namen plaats op de bank. Nick Leijten (reservekeeper) werd vergezeld door Dennis Kaars en Steven van der Heijden. OJC begon scherp aan het duel met FC Den Bosch en Konrad Sikking moest al na vijf minuten gestrekt naar de hoek. Een beroerde terugspeelbal werd door hemzelf slecht verwerkt, waarna hij het schot uit de hoek moest duiken. Het duurde tot de 15e minuut voor de eerste goede Bossche aanval. Een poging van Sven Blummel werd voor de lijn geblokt.

Even later testte Ruben Rodrigues met een kopbal de doelman. Direct na de drinkpauze was het echter OJC dat de score opende. Na een dieptepass zag Roel van de Sande doelman Konrad Sikking voor zijn doel staan en hij trof raak met een mooie lob. Enkele minuten later was het bijna 2-0; eerst moest Sikking redden op een kopbal (al was er al gevlagd voor buitenspel) en even later werd een hoekschop op de lat gekopt.

Nog voor rust kwam FC Den Bosch echter op gelijke hoogte. Danny Verbeek liep zich goed vrij en schoot beheerst in de verre hoek raak. Op slag van rust had FC Den Bosch zelfs 1-2 moeten maken, maar Oussama Bouyaghlafen besloot na een mooie solo zelf te schieten, waar hij de bal beter breed had kunnen leggen op Blummel. Direct na rust was het toch raak; Jeremy Fernandes kreeg veel tijd na een voorzet van links om de bal van dichtbij in het doel te schieten.

OJC ging niet bij de pakken neerzitten en uit een vrije trap werd zelfs de gelijkmaker binnen gekopt, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later was die 2-2 er alsnog en die was van grote schoonheid. OJC-aanvoerder Tom Wijkmans zag vanaf 45 meter Sikking te ver voor zijn doel staan en maakte daar met een mooie lob dankbaar gebruik van.

Lang kon OJC niet van die gelijkmaker genieten, want enkele minuten later stond FC Den Bosch al weer voor. Dennis Kaars was het eindstation van een soepele aanval; hij schoof de bal in de verre hoek. Even later kopte Kaars nog over en OJC werd nog gevaarlijk met enkele diepe ballen. Jort van der Sande leek nog 2-4 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd na buitenspel van Blummel.

Opstelling FC Den Bosch:
Sikking; van der Winden, Kersten, Fernandes, Felida; Azizov, Verbeek (64' van der Heijden), Rodrigues (46' Kaars); Blummel, van der Sande, Bouyaghlafen

Scoreverloop:
25' van de Sande 1-0
38' Verbeek 1-1
49' Fernandes 1-2
65' Wijkmans 2-2
71' Kaars 2-3

Bron: FCDBFans.nl