FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch maakt er acht in Zaltbommel

Den Bosch maakt er acht in Zaltbommel

8 augustus 2018 om 21:40

FC Den Bosch heeft het voorlaatste oefenduel eenvoudig gewonnen. Op bezoek bij Nivo Sparta werd met 0-8 gewonnen. Opvallendste man was nieuweling Oulad Omar, die drie goals maakte en ook nog drie assists leverde.

Bij FC Den Bosch ontbraken Danny Verbeek, Jens van Son en Luuk Brouwers met blessures. Ruben Rodrigues kreeg in de spits de voorkeur boven Jort van der Sande en Dennis Kaars. Ook nieuweling Imrane Oulad Omar stond in de basis als aanvallende middenvelder.

In een alleraardigste eerste helft speelde FC Den Bosch in een hoog tempo en dat leverde een aantal mooie aanvallen en goals op. Na acht minuten opende Oussama Bouyaghlafen de score: hij kopte een voorzet van Ruben Rodrigues binnen. Diezelfde Rodrigues verdubbelde na een kwartier de score, na een prachtig hakje van Oulad Omar. Twee minuten later was het alweer raak: Sam Kersten kopte een hoekschop binnen.

Uit een doorgeschoten hoekshop kopte Bouyaghlafen in de 23e minuut al de 0-4 binnen. Daarna was het even wachten op Bossche goals. Sven Blummel zag een treffer geannuleerd wegens buitenspel en de arbiter van dienst wuifde nog een zuivere strafschop weg. Op slag van rust werkte Oulad Omar beheerst de 0-5 tegen de touwen na een aanval.

Direct na rust was Oulad Omar weer trefzeker met een listig schot vanaf de rand van de zestien. In die tweede helft had Wil Boessen liefst tien nieuwe spelers binnen de lijnen gebracht; alleen Oulad Omar speelde de volle negentig minuten. Dat zorgde er ook voor dat de tweede helft een stuk minder om het lijf had dan de eerste helft. Jort van der Sande was een kwartier voor tijd wel nog dicht bij een goal, maar zijn omhaal ging net naast.

In de slotminuten kwamen er wel nog twee treffers bij. Uit een corner van Oulad Omar werkte Omar Boulamhayan de 0-7 binnen en luttele ogenblikken later was het Oulad Omar die zijn schot via een been van een Nivo Sparta-speler nog in het doel zag belanden.

Nivo Sparta - FC Den Bosch 0-8
Scoreverloop:
8' Bouyaghlafen 0-1
14' Rodrigues 0-2
16' Kersten 0-3
23' Bouyaghlafen 0-4
43' Oulad Omar 0-5
49' Oulad Omar 0-6
89' Boulamhayan 0-7
90' Oulad Omar 0-8

Bron: FCDBFans.nl