FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Stefan Velkov volgende Bossche aanwinst

Stefan Velkov volgende Bossche aanwinst

10 augustus 2018 om 11:35

FC Den Bosch heeft zich versterkt met Stefan Velkov. De Bulgaarse centrale verdediger komt over van Slavia Sofia, een club die uitkomt in de Parva Liga, de hoogste voetbaldivisie in Bulgarije.

Velkov sluit per heden aan bij het eerste elftal en heeft een contract getekend voor een seizoen, met een optie aan Bossche zijde voor nog twee seizoenen.

Stefan Velkov is geboren op 12 december 1996 in Bulgarije. De centrale verdediger speelde vanaf het seizoen 2013-2014 voor Slavia Sofia en is tevens aanvoerder van de nationale ploeg van Bulgarije Onder 21, waarvoor hij reeds 14 wedstrijden heeft gespeeld. Velkov zat bij de wedstrijdselectie van Slavia Sofia toen zij in het seizoen 2017-2018 het bekertoernooi van Bulgarije wist te winnen.

Velkov over zijn overstap naar FC Den Bosch: “Mijn komst naar FC Den Bosch is weer een nieuwe belangrijke stap in mijn voetbalcarrière. Ik krijg een goed gevoel bij de club en voor mij is FC Den Bosch op dit moment de juiste club om te zijn. Ik kijk er naar uit om hier aan de slag te gaan met het elftal en de technische staf en ben ervan overtuigd dat ik me zowel op het veld als op persoonlijk vlak goed kan doorontwikkelen.”

Paul van der Kraan over de komst van Stefan Velkov: “Stefan is een talentvolle speler die op zijn jonge leeftijd al veel ervaring heeft opgedaan op het hoogste niveau van Bulgarije. Hij is een fysiek sterke speler met een goed spelinzicht en daarnaast ook erg gedreven om bij FC Den Bosch aan de slag te gaan. We kijken ernaar uit om hem dit seizoen in het shirt van FC Den Bosch te zien spelen.”

Bron: Persbericht