FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Beltrame en Sappinnen nieuwe aanwinsten

Beltrame en Sappinnen nieuwe aanwinsten

12 augustus 2018 om 20:06

FC Den Bosch gaat een dezer dagen opnieuw twee versterkingen presenteren. De Estse spits Rauno Sappinen en Stefano Beltrame worden gehuurd van respectievelijk FC Flora en Juventus.

Stefano Beltrame is een oude bekende in de Vliert. In het seizoen 2016/2017 werd de Italiaan al gehuurd van Juventus op basis van de samenwerkingsovereenkomst met de Italiaanse grootmacht. Afgelopen seizoen speelde Beltrame bij Go Ahead Eagles en in de voorbereiding op dit seizoen mocht Beltrame mee met Juventus naar de oefenwedstrijden in Amerika. FC Den Bosch huurt de aanvallende middenvelder voor één seizoen. Volgens Italiaanse media heeft FC Den Bosch een optie tot koop bedongen voor een bedrag tussen de 1 en de 1,5 miljoen. Juventus behoudt daarbij wel het recht om Beltrame binnen drie seizoenen weer terug te kopen voor 2 miljoen euro.

Ook komt er versterking voor de spitspositie. Rauno Sappinen komt op huurbasis over van FC Flora, elfvoudig kampioen van Estland. Het afgelopen seizoen werd Sappinen verhuurd aan Beerschot-Wilrijk, waar hij niet veel in actie kwam. Het seizoen daarvoor werd Sappinen topscorer in de Estse competitie; in 35 wedstrijden was hij 27 keer trefzeker, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de titel van FC Flora. Dit seizoen speelde Sappinen mee met Flora in de voorrondes van de Champions League en de Europa League.

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad