FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Persbericht: Sappinen gehuurd van FC Flora

Persbericht: Sappinen gehuurd van FC Flora

13 augustus 2018 om 19:32

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Rauno Sappinen. De centrale aanvaller komt op huurbasis over van Estse FC Flora, een club die uitkomt in de hoogste divisie van Estland, de Meistriliiga.

Sappinen komt de Bossche ploeg per direct versterken. Rauno Sappinen is geboren op 23 januari 1996, in Tallinn, Estland. De centrumspits doorliep de jeugdopleiding van FC Flora en maakte zijn debuut in het eerste elftal op 2 maart 2013 in een duel op het hoogste niveau met Tallinna Kalev (4-1 overwinning). In 2015 werd Sappinen gekozen tot ‘Jeugd voetballer van het jaar’ en in 2017 tot ‘Speler van het jaar’ van de Meistriliiga.

Tussen 2013 en 2017 kwam Sappinen 134 keer in actie voor FC Flora en wist daarin 69 doelpunten te maken. Met 27 doelpunten in het seizoen 2016-2017 was hij (mede)topscorer van dat seizoen. In de tweede seizoenshelft van 2017-2018 werd Sappinen verhuurd aan het Belgische Beerschot Wilrijk.

De aanvaller uit Estland heeft tevens meerdere wedstrijden op internationaal niveau gespeeld. Voor de nationale ploeg van zijn thuisland kwam Sappinen 16 keer in actie en wist daarin 2 keer het net te vinden.

Rauno Sappinen kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij FC Den Bosch: “Ik werd deze week warm onthaald door de spelersgroep, technische staf en clubmensen. Bij FC Den Bosch wil ik me nog verder doorontwikkelen en ben bereid om daar hard voor te werken. Samen met de spelersgroep kijk ik uit naar een mooi seizoen.”

Paul van der Kraan is enthousiast over de komst van Rauno Sappinen: “Met Rauno hebben we een spits gevonden die in zijn wedstrijden regelmatig het doel heeft weten te vinden. Hij heeft op het hoogste Estse niveau zijn kwaliteiten bewezen en heeft, gezien zijn persoonlijke verdiensten, laten zien dat hij de afgelopen seizoenen een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. We kijken er naar uit de samenwerking met Rauno te starten we wensen hem veel succes toe in het Bossche shirt.”

Bron: Persbericht