FCDBFans

Met heel mijn hart
Sappinen verbreekt de Bossche vloek

17 augustus 2018 om 23:31

FC Den Bosch is eindelijk verlost van de vloek van de seizoensouverture. Elf jaar na de overwinning bij AGOVV won FC Den Bosch vanavond de eerste wedstrijd in het tijdperk-Jordania.

Op bezoek bij FC Volendam was de grote vraag: wie gaan er spelen. Wil Boessen begon met vier nieuwelingen. Wouter van der Steen stond onder de lat, Stefan Velkov stond centraal achterin, Nicholas Romat was de rechtsback en Stefano Beltrame speelde op het middenveld. Julian Marchioni bleek nog niet speelgerechtigd en Rauno Sappinen begon, net als Imrane Oulad Omar, op de bank.

In de eerste helft was Volendam de bovenliggende partij. Al binnen een kwartier dwong de thuisploeg vijf hoekschoppen af en waren er twee halve kansen. In de 21e minuut viel de openingstreffer. Na een lichte overtreding van Sam Kersten kreeg Volendam een vrije trap op een meter of 20 van de goal. Joey Veerman krulde de bal over de muur in het doel, waar doelman Van der Steen niet helemaal vrijuit ging.

De eerste echte Bossche kans kwam uit een hoekschop. Stefan Velkov kopte hard in na een hoekschop, maar Veerman haalde de bal nog van de doellijn af. In het resterende deel van de eerste helft bleef Volendam een optisch veldoverwicht houden, maar in echte kansen resulteerde dat niet.

In de rust zette Wil Boessen het Bossche middenveld wat om en dat sorteerde direct effect. De doorgebroken Jordy van der Winden werd op een meter of 30 van de goal naar de grond getrokken. Dat leverde slechts geel op, maar uit de vrije trap van Stefano Beltrame kopte Oussama Bouyaghlafen de gelijkmaker tegen de touwen.

Dat was het sein voor een periode waarin FC Den Bosch de bovenliggende partij was. Sven Blummel krulde naast en een poging van Beltrame werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Rond het uur nam Volendam het duel weer in handen, maar het kon veel minder makkelijk de Bossche helft bereiken. Bouyaghlafen was met een gekraakt schot dicht bij de 1-2, maar de bal ging met een vreemde curve over.

Het was de ingevallen Rauno Sappinen die het duel uiteindelijk besliste. Een kwartier voor tijd werd hem nog een zuivere strafschop onthouden, maar twee minuten later was het alsnog raak. Een diepe bal viel tussen de keeper en een verdediger van Volendam in, die vervolgens op elkaar botsten. Sappinen pakte de bal op en schoof hem zo in het lege Volendamse doel: 1-2.

In de slotfase kwam Volendam, dat intussen twee extra aanvallers had gebracht, maar tot één echte kans. Doelman Wouter van der Steen redde echter op die poging. Daarna kon het feest in het sfeervolle Bossche uitvak beginnen.

Bron: FCDBFans.nl | Foto: Proshots / Henk van Esch