FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch onderuit tegen RKC Waalwijk

Den Bosch onderuit tegen RKC Waalwijk

25 augustus 2018 om 15:39

FC Den Bosch heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Tegenstander RKC Waalwijk ging met de drie punten terug naar huis na een 2-3 nederlaag voor de Bossche ploeg.

De eerste helft kwam langzaam op gang. Het spel ging op en neer en er werden geen echte kansen gecreƫerd. Na 24 minuten kwam de openingstreffer. Stefano Beltrame kreeg na een slimme loopactie diep gespeeld door Sam Kersten en kon de bal goed binnenschieten. 1-0.

Na het eerste doelpunt zocht RKC Waalwijk wat vaker de aanval en wist al snel op gelijke hoogte te komen. Na een weggewerkte corner kwam de bal goed te liggen voor Lammers en wist het Bossche doelnet te vinden. 1-1.

De Bossche ploeg zette na de gelijkmaker weer wat aan. Bouyaghlafen kwam oog-in-oog te staan met doelman Vaessen, maar wist niet te scoren. Snel daarna was het Beltrame die de bal net naast het doel plaatste. Even voor rust was het Romat die nog een in scoringspositie kwam, maar de Waalwijkse doelman wist nog net op tijd te redden.

In de tweede helft was het binnen vijf minuten raak. Rauno Sappinen wist Vaessen te verrassen met een snelle actie en kon de bal in de korte kwijt en zette hiermee de stand op 2-1. Na 60 minuten was het oude bekende Mario Bilate die de stand weer gelijk trok. Na een corner wist hij met een volley de bal hard in te schieten. Tussenstand 2-2. In de 68e minuut leek het alsof FC Den Bosch weer op voorsprong kwam, maar Romat bleek buitenspel te staan waardoor zijn kopbal werd afgekeurd.

Zeven minuten voor tijd was het wederom Bilate die een doelpunt scoorde voor RKC Waalwijk. Uit een verre inworp wist hij de bal achter Van der Steen te schieten. Na 90 minuten plus blessuretijd stond de eindstand op 2-3. Hiermee sluiten we een spannende voetbalavond af met een teleurstellend resultaat.

Bron: FC Den Bosch.nl