FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Knappe remise FC Den Bosch

Knappe remise FC Den Bosch

31 augustus 2018 om 22:20

FC Den Bosch heeft aan de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax een punt overgehouden. Het werd in de grote scheidsrechter Mulder-show 1-1, wat uiteindelijk wel terecht was.

FC Den Bosch had een bliksemstart tegen de kampioen van vorig seizoen. Een diepe bal viel tussen de verdediging en de doelman van Ajax in, Stefano Beltrame pikte de bal op en omspeelde knap de verdediger en de keeper. FC Den Bosch bleef loeren op de ruimtes achter de verdediging en werd zo ook een paar keer gevaarlijk. Een keer kon de doelman ingrijpen, een andere situatie werd afgevlagd wegens buitenspel.

Nadat de eerste gele kaarten waren gegeven voor Bossche spelers, kreeg Stefano Beltrame op aangeven van Danny Verbeek een gouden kans op 2-0. Oog in oog met de doelman van Jong Ajax mikte de Italiaan echter over. De scheidsrechter - die het duel totaal niet in de hand had - eiste op slag van rust een hoofdrol voor zich op. Na een akkefietje aan de zijlijn tussen Oussama Bouyaghlafen en de rechtsback (die allebei al geel hadden) gaf de arbiter van dienst Bouyaghlafen zijn tweede en dus de rode kaart. De rechtsback bleef echter gespaard.

Na rust moest FC Den Bosch noodgedwongen achteruit en was het een kwestie van overleven. Jong Ajax had veel balbezit, maar kwam niet echt tot kansen in het begin van de tweede helft. De scheidsrechter bleef overigens vrolijk strooien met kaarten en onbegrijpelijke beslissingen. In de 70e minuut kwam de eerste grote kans voor de bezoekers: Van der Steen redde op een knal van afstand. Enkele minuten later was het gelijk. Een voorzet van links werd door iedereen gemist, waarna Ekkelenkamp kon scoren.

In de slotfase ging Jong Ajax op zoek naar de winnende treffer en er kwamen een aantal goede kansen. Een treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd, Van der Steen redde één op één met een Ajacied en in de slotminuut eindigde een pegel in het zijnet. FC Den Bosch hield daarmee een knap punt over aan de ontmoeting met Jong Ajax.

Bron: FCDBFans.nl