FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Twee last-minute versterkingen op ‘deadline day’

Twee last-minute versterkingen op ‘deadline day’

31 augustus 2018 om 22:49

FC Den Bosch heeft op de laatste dag van de transferperiode nog twee versterkingen aangetrokken. Volgende week sluiten Iker Hernández en Leo Väisänen aan bij het eerste elftal. Hernandez komt over van het Spaanse Burgos FC. Väisänen verlaat zijn huidige club, Rovaniemen Palloseura (RoPS), om de Bossche ploeg te komen versterken.

Hernández is geboren op 8 april 1994 in Urnieta, Spanje. De centrale aanvaller speelde afgelopen seizoen 37 keer voor Burgos FC en wist daarin vijf keer het doel te vinden. Voordat hij de clubkleuren van Burgos FC verdedigde, speelde Hernández onder andere voor het tweede elftal van Real Sociedad en Athletic Club (voorheen Atheltic Bilbao) en voor FC Barakaldo. FC Den Bosch en Hernandéz hebben overeenstemming bereikt over een contract voor de duur van twee seizoenen.

Väisänen is geboren op 23 juli 1997 in Helsinki, Finland. De centrumverdediger kwam afgelopen seizoen 28 keer in competitieverband in actie voor RoPS. Hij speelde voor zijn tijd bij RoPS onder andere voor HJK Helsinki en Pallokerho-35. Väisänen komt daarnaast uit voor het nationale elftal van Finland Onder 21. FC Den Bosch en Väisänen hebben overeenstemming bereikt over een contract tot en met de zomer van 2021.

Paul van der Kraan over de twee versterkingen: “Het is mooi dat we vlak voor het sluiten van de transferperiode nog twee spelers hebben kunnen aantrekken. Beide spelers zijn talentvol en hebben bij verschillende nationale jeugdteams bewezen over kwaliteiten te beschikken. Met de komst van Leo en Iker hebben we de selectie van FC Den Bosch rond.”

Bron: Persbericht