FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch te sterk voor Helmond Sport

FC Den Bosch te sterk voor Helmond Sport

7 september 2018 om 22:33

FC Den Bosch is weer 3 punten rijker. Op bezoek bij Helmond Sport werd met 0-2 gewonnen. Met name in de eerste helft was FC Den Bosch veel sterker dan de thuisploeg.

Bij FC Den Bosch debuteerde Danny Holla. Verder verraste Boessen met zijn keuze voor Jordy van der Winden centraal achterin. Amine Khammas stond voor het eerst in de basis als linksback. Ruben Rodrigues verving de geschorste Oussama Bouyaghlafen.

Met de nieuwelingen was FC Den Bosch de eerste helft heer en meester. Heel veel grote kansen kwamen er niet, maar Helmond Sport kwam nauwelijks op de Bossche helft. Danny Holla was na een kwartier dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd van de lijn af gehaald. Omdat Helmond Sport ver werd teruggedrongen, waren de ruimtes klein en kwam de laatste pass vaak net niet aan. Ruben Rodrigues probeerde het eens met een lob van 45 meter, maar die bal belandde net naast de paal.

Op slag van rust kwam FC Den Bosch toch op de verdiende 0-1 voorsprong. Rauno Sappinen worstelde zich langs een verdediger van Helmond Sport. legde terug op Danny Holla en die vond met een van richting veranderd schot het net. Bijna was het meteen 0-2, maar een schot van Sappinen werd door de doelman van Helmond uit de hoek getikt.

Na rust ging Helmond een stuk opportunistischer spelen en verloor FC Den Bosch enigszins de grip op de wedstrijd. Het werd wat rommeliger en aan beide kanten kwamen er kansen. FC Den Bosch was met een afstandsschot van Jordy van der WInden (over) en een schot van Sven Blummel (van richting veranderd) dichtbij; Helmond Sport kreeg twee goede kansen op de gelijkmaker, maar twee keer bracht Wouter van der Steen uitstekend redding.

Een kwartier voor tijd viel toch de bevrijdende 0-2. Na een prachtige aanval die eindigde met een een-twee tussen Sven Blummel en Stefano Beltrame rondde Blummel af in de verre hoek. Wil Boessen bracht toen nog Nicholas Romat als extra centrumverdediger, maar in de problemen kwam FC Den Bosch niet meer. Uit een vrije trap had Danny Verbeek in de slotminuten nog 0-3 kunnen maken, maar hij schoot net over.

Bron: FCDBFans.nl